ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Показаха техниката за електронно таксуване, която ще бъде монтирана в автобусите в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:04 / 16.06.2015Коментари (73)22109
Днес бе даден старт на изграждането на системата за управление на градския транспорт, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В присъствието на кмета Иван Тотев бе монтиран валидатор, чрез който ще се таксуват картите и билетите. От фирмата-изпълнител "Индра" обясниха, че подобни валидатори ще има на всички врати на автобусите.

Автобусите на всички фирми, които обслужват градския транспорт ще бъдат оборудвани с подобни валидатори. А кметът подчерта, че това електронно таксуване ще подобри качеството на услугата градски транспорт.

Градоначалникът припомни, че цената на билета поне до края на годината няма да се променя. А след въвеждането на електронното таксуване дори ще поевтинее, тъй като ще има възможност за времеви билети, тоест с един билет ще могат да се сменят няколко автобуса за час.

Кондукторите от автобусите ще изчезнат, тъй като ще има електронно таксуване. Около 250 от тях ще бъдат преназначени като контрольори в Центъра за градска мобилност.

Изграждането на системата за управление на градския транспорт е по проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив", финансиран по Оперативна Програма "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от ЕС чрез ЕФРР. 

Символичният старт на дейностите бе даден от градоначалника и представители на Управляващия орган от 11.00 часа на бул."Кукленско шосе" в базата на "Автотранс Чолаков".

Системата за управление на градския транспорт е част от големия транспортен проект и е на обща стойност 19 570 062 лева с включен ДДС. В рамките на договора ще бъдат доставени, монтирани, инсталирани, захранени с енергия и данни, интегрирани, тествани, пуснати в експлоатация и поддържани в рамките на пет години система за електронно таксуване, система за управление на автопарка, система за информация за пътуване, както и системи и оборудване на центъра за управление на автопаркa и комуникационна система за пренос данни.

Общата стойност на проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив" е 44 306 947 лв. 

Основната цел, която си поставя е насърчаване използването на устойчиви начини на транспорт (обществен транспорт и придвижване с велосипед).

Намаляването на замърсяването и вредните емисии, вследствие реализацията на проекта ще има положителен ефект върху цялото население на Община Пловдив. 

Пътниците в обществения транспорт ще използват подобрени услуги, по-качествено обслужване и намалено време за пропътуване на разстоянията. За ползвателите на леки автомобили реализацията на проекта ще осигури по-бързо и безопасно придвижване. 

Ще бъде повишена и сигурността на преминаващите уличната мрежа, като за лицата с увреждания ще бъдат създадени специални условия за улеснен достъп до обществения транспорт.

Велосипедистите ще разполагат с разширена, обновена и новоизградена мрежа от маршрути, улесняваща достъпа им до различни точки на града, която едновременно с това ще им осигурява и по-висока безопасност и удобства.

Проектът трябва да бъде завършен до края на тази година.


Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Идеата е хубава, но колко ще са съвестни гражданите да си купуват билети беъ някой да им виси на главата, това вече е проблем.
0
 
 
Крайно време и ние да се таксуваме като БЕЛИ хора, а не да се броят жълти стотинки в автобусите.
0
 
 
ЛЕЛЕЕЕЕЕ В СОФИЯ ОТКОГА ИМА ТАКАВА ТЕХНИКААААА
0
 
 
Тези системи са абсурдни за условията градския транспорт в Пловдив. Просто трябва да се усвоят европари. А всъщност качеството на услугата ще се влоши.
+2
 
 
Дано да не пропуснат и да направят работното време на автобусите поне до 00:00 както е в почти цял свят, защото каква ми е ползата от модернизирани автобуси, ако след 20:30 ги няма никакви. И имайки предвид задръстванията в пикови часове със сигурност с билет за 1 час няма как да се справиш. За пример давам линии 66, 10, 24 чиито маршрути са безумно дълги.
+1
 
 
И циганите ще се счупят да се таксуват! Платете на фирмата монтажник и каквото снане!
+1
 
 
Екологични са тролеите нямат емисии ама са спрени и тук ми обясняват глупости със софтуер да намалим замърсяването. Нови тролеи и мрежа ни трябва. Трябват и редовни линии и смислени. А не от Тракия до Кичука да мина за по-пряко през Смирненски и от Тракия за Кършиака през сточна гара и центъра. От Смирненски за Кичука не ми се мисли как се ходи.... пеша сигурно. Да се направи втора директна връзка Тракия Кичука през линиите и да се отвори прелеза на транспортна болница. Има и нещо, което хората забравят - Градския транспорт е за да служи на гражданите а не за да е на печалба! За това плащаме не малки данъци.
0
 
 
Нека парво да направят , като вав 4уйбина билета да вайи 75 минути, и после екстрите
+3
 
 
Става за Кондуктор като гледам от снимката
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: