Показаха наркотиците за 3,5 млн. лв., хванати в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:58 / 22.12.2020
9685
Окръжна прокуратура – Пловдив извършва разследване по досъдебно производство за притежаване с цел разпространение на наркотични вещества. Разследването е започнало след изготвен и приложен доклад на ТД ДАНС - Пловдив.

На 21 срещу 22 декември 2020 г., в Пловдив, са били задържани двама мъже, подготвящи за укриване и транспортиране от Република България в Република Турция на наркотични вещества - 115 кг екстази и 4 кг марихуана. След проведени процесуално – следствени действия – претърсвания и изземвания, осъществени със съдействието на служители на ОД на МВР – Пловдив,  под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, наркотичните вещества, чиято стойност е 3,5 млн. лв., са били иззети заедно с вакуумираща машина. Установено е било, че те трябвало да бъдат укрити в автомобилни гуми за тежкотоварен камион и да бъдат транспортирани до Република Турция. До момента за 24 часа по Закона за МВР са задържани четирима мъже.

Разследването по досъдебното производство е в активна фаза, като и в момента се извършват процесуално-следствени действия.

Подробности по случая бяха оповестени днес, 22 декември 2020 г.,  на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР – Пловдив, в който участваха Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив, и комисар Димитър Събчев, заместник-директор на ОД на МВР Пловдив.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
27.05.2021 Затвор за наркотици на АМ "Тракия"
22.12.2020 Страховити подробности за хванатата в Пловдив дрога, сумата е много
голяма!
22.12.2020 Извънредно: Пловдивската полиция разби схема за трафик на наркотици за
Турция
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).