ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Поискаха оставката на шефа на КАТ Пловдив
Автор: Цвети Тончева 15:08 / 15.05.2024Коментари (17)50057
© Plovdiv24.bg
От Европейския център за транспортни политики искат оставката на шефа на Пътна полиция – Пловдив Красимир Нешев. Това съобщи за Plovdiv24.bg Диана Русинова. Писмото с тяхната позиция вече е изпратено до министъра на вътрешните работи. 

"В ръцете на министъра е да преценява дали мотивите, които изтъкваме, са правилни", каза Русинова.

"Когато имаме толкова значим проблем като безопасността на движението по пътищата, когато се борим със системни нарушители, хора, които дори си позволяват в интернет да разпространяват това опасно поведение, тогава всички ние, публичните фигури и представители на институции, трябва да говорим в един тон. Изказването на шефа на Пътна полиция – Пловдив, в което той твърди, че не вижда проблем шофьор с 3 години опит да има 16 нарушения, е скандално. Аз искам да попитам, ако той е имал четири пъти нарушения като каране без колан, как е останал с шофьрска книжка три години. Това е скандално и един служител на Пътна полиция не може да си позволи да прави такова изказване.

Ако той го намира за нормално, то не само, че няма място да е шеф на Пътна полиция, той няма място изобщо в полицията", посочи Русинова.

Нещо повече, тя посочи, че при тях още преди година е имало сигнал срещу Красимир Нешев, по времето докато е бил шеф на същата структура във Варна. Сигналът е бил от служители на Пътна полиция - Варна, че той си е позволявал и някои злоупотреби при регистрация на МПС и обменяне на актове и други нарушения, мачкане и тормоз на служителите също.

"Но ние няма как да го докажем. Въпреки това сме притеснени, че този човек е на този пост", посочи Русинова.

Тя смята още, че трябва да се започне работа с водачи и разпространители в интернет на опасно поведение на пътя и те трябва да се преследват така, както се разследва разпространяването на порнография. Това е подстрекаване към изключително опасни деяния.

"Това е много опасно поведение и аз съм озадачена как така продължаваме да го неглижираме. Необходима е законодателна промяна в НК и в ЗДП. Не бива да се оставя възможността младите хора да подражават на това поведение, което е много опасно", каза още Русинова.

Според нея това трябва да се ограничава превантивно, тъй като младите хора ще продължат да правят нарушения и да си мислят, че това не е голяма работа за нарушават закона.

Диана Русинова припомни, че преди 6-7 месеца беше рекламирано много шумно, че ще се създава специален отдел в ГДБОП и ще се разследва именно това, разпространението на опасно поведение на пътя. Но засега не се вижда да се прави нещо, а там трябват решителни мерки.

Русинова изтъкна още, че от Европейския център за транспортни политики отдавна се възмущават по тези въпроси, но няма кой да ги чуе. Досега не е имало дори една среща с министъра на МВР, не са поканени техни представители, за да се проведе дори един разговор с тях и да се обменят идеи и предложения за подобряване на ситуацията по пътищата.


Още по темата: общо новини по темата: 45
28.05.2024 »
27.05.2024 »
23.05.2024 »
23.05.2024 »
22.05.2024 »
21.05.2024 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Вината на началниците в КАТ е, че когато дават нарядите, служителите имат зададен брой глоби или проверки, които трябва да се направят. Затова най-лесно е триногата в кишето и да кърпим бюджета. Не се дават истински наряди.
0
 
 
Само заради квадратната му картуна трябва да го махнат. КАТ- Пловдив?! Такова нещо няма! Улиците на града ни са превърнати в писти, на които малоумници се състезават кой от кой е по-... А бостанските плашила се крият по храсти и стоянки и си заработват тяхното, занимавайки се с "колани", "фарове" и др. глупости. ЗАКРИВАЙТЕ ги тея инкубатори на корупция и неграмотни селяндури, като тоя на снимката!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+14
 
 
Въпрос на чест, достойнство и мъжество е символичният акт на подаване на оставка. А след скандалните му квалификации "нерисков водач" и прочие, по време на пресконференцията на Окръжна прокуратура по случая, мисля Калин Стоянов закъсня. Мигом трябваше да е поискал оставката на лицето.
+18
 
 
В истинските служби оставка се поДАВА, в имитиращите се поИСКВА. На човек, който не може да респектира една жена служител на пряко подчинение, му е поверена безопасността на половин милион души. Но да, виновен е "манталитетът на българина", разбира се. Най-трайната опорка.
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Детско-юношески футбол
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: