ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски учител обяви гладна стачка, причината - качени в нета видеа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:29 / 07.12.2016Коментари (16)18829
© Фейсбук
Бивши и настоящи ученици от
ПГЕЕ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Учител по философия от Пловдив обяви гладна стачка в знак на протест срещу образователната система. Ангел Грънчаров преподава в техникума по електротехника и електроника в града.

Той предприема крайната стъпка, защото твърди, че ще бъде уволнен заради различните му методи на преподаване, които ръководството на училището на одобрявало. Според философа най-важният урок в училище би трябвало да бъде този за свободата и правото на лична позиция.

Грънчаров води собствен блог, където качва видеозаписи от философски дискусии в час, но без да иска писменото разрешение от родителите на учениците си. 

"Имал съм една такава идея - учебен час по философия, в който учениците водят дискусии - го записвахме с една видео камера, но това било нарушение на правата на децата", казва той.

Десетокласниците споделят, че харесват часовете по етика и философия, защото се учели да мислят самостоятелно. Според тях Грънчаров е уникален и иновативен учител.

Според ръководството на училището обаче конфликтът е между учителя и ученици от XI клас, които не харесвали методите му на преподаване.

Заради качените в интернет дискусии директорът на училището е подал сигнал в Агенцията за закрила на детето.

Източник: btv








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Даскалеее, даскалее....как пък един от учениците ти не каза нищо хубаво за тебе, бе...
0
 
 
Ето един случай, поради който съм ЗА психотест на учители! Преподавал ми е, и си признавам, че му лазих по нервите с най-голямо удоволствие! Така обичаше да му кажеш, че е дърт комуняга... :)
0
 
 
Мил дебил. Каквото се качи там, няма махане.
0
 
 
Още преди години трябваше да го махнат.Сам си пишеше учебниците и ни караше да ги купуваме ако ли не няма да завършим.Почти всеки час пускаше камерата и заснемаше какво правим а ако някой каже,че не иска да го снима той казваше да излезнем но ще получим отсъствие . Какъв учител може да е този смешник след като той самият те задължава да правиш нещо нередно !!!
0
 
 
Аз също съм възпитаник на ГПЕЕ. Часовете на въпросният учител, не се славят за едни от най-добрите и вълнуващи. Напротив бяха изпълнени с ирония!!! Няма да навлизам толкова в темата за часовете му, просто ще разкажа друга история. Сегашната директорка на училището ни беше класна-невероятен професионалист. Точно в 12 клас се разделихме с нея, по повод новият и пост. На нейно място,като класен ръководител застана Ангел Грънчаров. В този момент течеше бурната подготовка по абитурентската вечер, тоест събираха се парични суми. По лична настоятелство на господина настоя всичко това да премине в неговите ръце .... оставихме го!. След известно време забелязахме, че парите които държахме в сейфа започват да изчезват - ту само с капаро, после с куверт ... Господина просто си пощипваше от тях !!! Разбрахме го с помощта на друга учителка от училището . А, думите му с грозното оправдание и обеснения все още ми стоят в ума, като вчерашен спомен ... Обидите които ни отправи и всичкото ... Просто този човек, не е никак доблестен !!!..
0
 
 
Точнооо.. на гладна стачка ли ще учи учениците и уникален пример за подражание.И това ми било учител...
0
 
 
Значи в нета за Гериту Никол и Издислафчо може, а за учители не може.
-1
 
 
учил съм в ТЕТ-а за мен философия трябва да се изучава в свободното време !Това не е хуманитарна гимназия ,от това училище излизат бъдещите инженери на България ,не съм чул до сега за философ инженер или ел.техник.....така,че да го махат и повече ТЕХНИКА!Като искате философия има гимназии за тази цел!
+1
 
 
Г-н Грънчаров ми е преподавал във всички класове в ТЕЕ, после ПГЕЕ. Никога не сме водили дискусии на политически теми! Аз се радвам и съм му благодарен, че ме научил да устоявам на моята позиция, търсейки точните аргументи. Малко са учитилете, като г-н Грънчаров. Не заслужава да бъде лишен от правото да упражнява професията си!!!
Сподел;ОИБУЖЪТРЕЗВТи какво ново....
на 07.12.2016 г.
0
 
 
Този спор се води повече от 3-4 години и явно никой не иска да отстъпи. Но такова късане на нерви на никого не помага. Явно, че ръководството се дразни и търси всячески да се отърве от преподавателя. Да му дадат някакъв вариант да "упражнява" тази методика. Например в "Твоя час"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: