ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски социалисти срещу Гергов! Прекият избор за председател щял да покаже истинския им вот за Георги Гергов
Автор: Георги Кирилов 11:13 / 17.07.2020Коментари (3)6434
©
Пловдивски социалисти от основна организация на БСП в Пловдив излязоха с Отворено писмо срещу Георги Гергов. Те го упрекват в манипулации и фалшификации на преминалата отчетно-изборна конференция. Plovdiv24.bg припомня, че това е поредното остро писмо на опозицията срещу олигарха. По време на епидемията след изява на Георги Гергов в национален ефир се проведе мощна кампания срещу него, както в града под тепетата, така и от социалисти от цялата страна. Дори повечето от тях поискаха той да бъде изключен.

Не само, че това не стана, а напротив - той се завърна на бял кон, след като категорично победи претендента на опозицията в лицето на бившия общински съветник Иван Петков – Бебето с огромна разлика. За Гергов гласуваха 88 от общо 118 присъстващи делегати, а за Петков едва 26 от тях.

Въпреки че опозицията и по време на отчетно-изборната кампания (ОИК) и преди градската партийна конференция (ГПК) алармира за груби нарушения и подаде жалби към Общо партийната контролна комисия (ОПКК) е факт, че Георги Гергов е за втори път избран за лидер на социалистите в Пловдив.

В своето писмо членовете на 619 основна партийна организация от район "Тракия“ призовават социалистите да излязат и да гласуват на предстоящия пряк избор за председател на БСП на 12.09.2020 г. Те смятат, че "Резултатите от този избор ще покажат истинското съотношение на силите между управляващите БСП в Пловдив и членската маса.“

Plovdiv24.bg публикува тяхното писмо без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО

До новоизбрания председател на Градския съвет на БСП г-н Георги Гергов от членовете на 619 ОПО, район "Тракия", гр.Пловдив.

На 20.06 в нарушение на уставните норми и изисквания за провеждане на ОИК в БСП, бе проведена Градската отчетно-изборна конференция на БСП.  При закрити врата и условия,  противоречащи на традициите и Устава на БСП.

На тази конференция Вие демонстрирахте своето отношение както към БСП като партия, така и към голямата част от партийните членове, като не допуснахте други членове като гости в залата,  освен делегатите.

За никого не са тайна манипулациите по време на ОИК в някои от районите, за избор на правилните делегати на ГрПК. Самата конференция премина без отчетен доклад на групата общински съветници и само с част от доклада на ГрКК. Защо?

По време на наложените епидемиологични мерки, Вие, г-н Гергов, излязохте със своя позиция по отношение на ГЕРБ и Правителството, че изпълнявали отлично функциите си, но дума не споменахте за огромната корупция и скандали, които тe ежедневно генерират. Това Ваше виждане бурно беше подложено на остра критика, както от членовете и симпатизантите на БСП в Пловдив, така и от много общински организации в страната. Отношение към Вашата позиция взеха и някой от пловдивските депутати в своя позиция. Това предизвика желанието на членовете на БСП за изключването Ви, г-н Гергов, от БСП. Единствените, които Ви подкрепиха, бяха ИБ на ГС, които, както всички знаят, са зависими от Вас, защото са Ви "на килимчето“. Покрепят Ви само тези, които Вие подредихте като верни – основно  общинските съветници и депутати и бивши изявени, но без бъдеще представители на "Позитано" 20.

На ГрОИК Вие обявихте, че сте "размазали“ опозицията и говорите за обединение, което ще ни доведе до победа.

Наистина ли не разбирате, че откакто сте в ръководството на ГПО, БСП в Пловдив върви надолу? Това личи от всички избори,  както за местна власт, така и за парламентарни и избори за Европарламент. Вие прокарахте дълбока разделителна линия между ръководството на ГПО и обикновенните членове на БСП в Пловдив. Дълбокото разделение между ръководството и членската маса се получава също и в оценките към Националното ръководство, като целта е да саботирате прекия избор на председател на БСП. Дълбокото разделение между вас и членската маса е и в отношението на БСП като опозиция към ГЕРБ и Вашите напъни за колаборация с тази партия.

Дълбокото разделение, което Вие създадохте е, че Вие си оставате външно тяло в идеологията на БСП. Вие сте оксиморон в БСП.

Няма да Ви е простено, ако с действията си провалите присъствието на членовете и симпатизантите на БСП на тържеството на Бузлуджа.

Не само това – въпреки Вашето спонсорство за различни проекти в града и на църквата, не можахте да изкарате индулгенции за Вашата цел за лични облаги и използване на властта, които не остават незабелязани от обществото. Това личи най-вече и в отношението на гражданите на Пловдив, които Ви го показаха, когато се кандидатирахте за кмет и се наредихте на "престижното“ пето място. И това нямаше да е толкова важно, ако в случая не се отразява на имиджа на ГПО и на цялата Партия.

Затова ние приканваме членовете на ОПО масово да гласуват в прекия избор за председател на БСП без страх и с отговорност за цялата Партия.

Резултатите от този избор ще покажат истинското съотношение на силите между управляващите на БСП в Пловдив и членската маса.                

От членовете на 619 ОПО!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
КОЙ Е ТОЗЙ ЦИРКАДЖИЯ.АБЕ МАЛУМНИК,ЗАЩО СИ ТОЛКОВА ПРОСТ.ТЕ ВСИЧКИ ОТ БСП СА МАЛУМНИЦИ,ИСКАТЕ МАЛУМНИЦИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.
0
 
 
Абе какво ни занимавате със тоя карпуз изпуснат от цирк Буш!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: