Пловдивчанин шокиран от такси, подкрепящо Путин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (71)
15:40 / 19.03.2022
22514
Шокираща гледка - такси убиец на деца. Така читател на Plovdiv24.bg започва сигнала си, изпратен до нашата медия. Ето на какво е станал свидетел човекът преди броени дни:

"Здравейте. Снимката е от 14.03., мястото - бул. "Руски" в Пловдив. При положение, че таксито със зловещия знак е със стикер на Община Пловдив, да разбираме ли, че общината е съгласна с убийствата на деца?

Възможно ли е скоро таксита с пловдивски лиценз да почнат да се движат не само с половин, а и с цели свастики? Пловдивчани помагаме на стотици хора, избягали от ужасите на войната, и в града ни не трябва да има място за нацистки демонстрации.

Ако толкова иска, войнолюбецът с таксито може да отиде да помага с логистика на истинската си родина. Армията с неговия знак твърдо има нужда от разнасяне на годна храна", написа пловдивчанинът.

От няколко дни в социалните мрежи се разпространяват снимки на автомобили на поддръжници на Владимир Путин, които явно подкрепят действията му спрямо Украйна. Те показват това, като слагат на колите си буквата Z, а някои дори лика на самия Путин. 

Дали това е законно обаче? От МВР съобщиха, че тези автомобили са в нарушение по няколко параграфа, цитирайки наредбата за регистриране на пътни превозни средства. В нея пише, че по автомобилите се допуска изписване само на български език с изключение на запазените търговски марки.

"Надписите и емблемите могат да се дублират на чужд език". В случая Z не е буква от българската азбука, нито е запазено лого. В наредбата пише още, че се забранява и изписването или залепването на надписи и/или емблеми върху стъклата и фаровете на МПС.

От МВР коментираха още, че такъв автомобил не може да мине технически преглед, а ако бъде спрян за проверка, подлежи на санкции.

Виж коментарите (71)

Още по темата (4441):
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
05.03.2024 ВВС: Полковник от САЩ е изнасял държавни тайни чрез сайт за запознанства
02.03.2024 Евродепутатът Петър Витанов: След две години война в Украйна не сме се приближили към мира
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).