ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин посочи най-бързо застрояващата се улица в града ни
Автор: Васил Динев 16:30 / 21.07.2019Коментари (1)15118
Пловдивчанин потърси Plovdiv24.bg, за да сподели: Здравейте! Преди дни имаше зверска катастрофа в Пловдив. Цяла нощ кварталът беше озвучен от сирени на пожарни, линейки, полиция... Имаше размазани коли, 2 пожарни, линейки и множество полицейски коли, много стъкла, разбити ламарини, но още повече разбити съдби и страдащи хора. Това вероятно беше новина за Пловдив, но за хората от район "Южен" беше просто една предизвестена смърт, породена от бездействието на пловдивската администрация.

За мястото на събитието – кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" и "Коматевско шосе" - са подавани множество сигнали. Точно толкова, колкото са подавани и за пешеходната пътека... само на 100 метра от там пред детска градина! И точно на нея вече има смъртен случай и блъснато дете само за броени месеци! И която в момента не съществува просто защото е точно толкова безхаберно "измита", колкото и безхаберно са подминати сигналите за въпросното кръстовище!

Бул. "Александър Стамболийски" е най-бързо застрояващата се улица в Пловдив. В момента там се намират комплексите "Южен полъх", "Южна перла", "Райски кът", "Оазис" 3,4,6 – всеки от които с над 300 апартамента, а последните – с над 1000!

Към момента се строят още 5 комплекса на въпросния булевард, с което жителите само на тази площ надхвърлят тези на средно голям български град! И цялото това население пътува по двулентова уличка с подход, състоящ се от една-единствена лява пътна лента с 10-секунден светофар!

В пиковите часове колоната от автомобили се проточва до бул. "Никола Вапцаров"! И всички тези хора чакат въпросния 10-секунден светофар... за който също толкова чакат и хората от планираните за разрастване на Пловдив квартали – "Остромила", "Коматево", "Беломорски", както и десетхилядното население на селата Марково, Първенец, Храбрино, ведно с всички приходящи от Южен околовръстен път на Пловдив.

Всички тези хора се срещат там! Където стана зверската катастрофа! Едните, чакащи да завият по бул. "Стамболийски", и другите, чакащи да влязат в града! Тези хиляди хора ги дели 10-секунден общ светофар!

Е, преди дни тези хора се срещнаха! Срещнаха се, защото масово се завива от средна лента към бул. "Стамболийски", както и се продължава направо от лява лента на "Коматевско шосе" – и двете от които действия са еднакво забранени!

Но няма кой да ги види! Или поне община Пловдив и КАТ Пловдив не ги видяха! И за което многократно са подавани сигнали и резултатът е – нула!

Нула, точно толкова кръгла, каквато беше и по повод сигналите за злощастната пешеходна пътека пред комплекс "Южен полъх", на която вече загинаха хора! И която днес не съществува! Просто е измита! Толкова бързо, колкото и кръвта на блъснатите хора – за 20 минути я нямаше! Всичко приключи!

Вероятно по съшия начин е била замита и поредната кръв на въпросното кръстовище! И животът ще продължи, до следващата жертва, до някой наш близък, роднина, майка, баща, дете! А всичко това можеше да се реши, просто с една светофарна секция! Толкова ли беше трудно..."







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прекрасна статия за случващото се на това кръстовище!Но това е ежедневие,завиването наляво от "Ком.шосе"към "АЛ.Стамболийски"от средната лента.Или трябва да се смени маркировката или КАТ да глобяват поголовно нарушителите.Крайно време е да се дисциплинираме като шофираме.Светофарната уредба също може да се пренастрои ,за да не става задръстване при завиването наляво.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: