Пловдивчанин иска премахването на дума със селско-аграрен привкус от таблата на автобусите

Автор: Васил Динев
Коментари (26)
11:51 / 25.08.2016
29491
"Моля Ви, уважаеми Дами и Господа - отговорни лица от Община Пловдив - да премахнете на всяка цена грозната дума "ОБРЪЩАЛО" от таблата на автобусите от градския транспорт.", това пише в писмо до редакцията на Plovdiv24.bg пловдивчанин. Ето каква е неговата болка в пълния си текст:

"ОБРЪЩАЛО" Е КАКТО ЛЕКСИКАЛНО, ТАКА И ФОНЕТИЧНО НЕПРИЕМЛИВА ДУМА- НЕБЛАГОЗВУЧНА И СЪС СЕЛСКО- АГРАРЕН ПРИВКУС! Заменете я с думата "КОЛЕЛО", например Колелото на ул. "Младежка", защото именно думата колело е приела популярност и приемственост сред народните маси и като се каже "КОЛЕЛО" хората се сещат в семантично- лексикален смисъл за крайна спирка на, която автобусът сменя посоката си на движение и поема обратно по курса! И само не ми се оправдавайте с непредубедените испанци, понеже те не познават езика Ви!

Освен това е много лесно да правите "модерен градски транспорт" с автобуси 5-а употреба от Западна Европа!!!- Визирам старите "МАН"- ове, които се движат по някои линии. Поне вземете да им монтирате светлинни табла и на страничните прозорци, както са били оригинално конструирани - може да използвате празните гнезда, които си стоят над страничния първи прозорец след първата врата!

Ако не ви стигат парици за цялостно пребоядисване и ребрандиране в един или няколко цвята на всички автобуси от масовия градски транспорт в една единствена и строго определена цветова схема, както се прави във всички големи и сериозни автобусни компании във всички големи и не толкова големи градове в света, то поне задължете и без това ленивите служители на съответните фирми, обслужващи дадени линии да спрат да си пощят задните части през работно време и поне да си направят труда да отлепят старите рекламни надписи на немски и английски от автобусите си, понеже това е смешно и нелепо!


И още една забележка - не знам къде сте гледали, но таблата на повечето от т.нар. "щъркели" са смешно и несъразмерно малки- напр. на автобусна линия 93- цифрите заемат крайна лява позиция, за надписите указващи направлението остава доста малко место и се движат по-две три букви най-много, като никога не се изписва поне една дума - докато гражданинът иска да прочете направлението, автобусът е тръгнал вече, и причината е необмисления размер на таблото!

Какво означава буквата А пред номера на линията на информационните табла по спирките??? Сложете буквата Л или пък L на латински, което все пак ще указва, че това означава съответната линия! Толкова ли беше трудно да си напънете мозъчните гънчици и да поръчате на сърбите да ги надпишат отгоре за улеснение на стари и млади- "ЛИНИЯ НОМЕР"; "НАПРАВЛЕНИЕ","ПРИСТИГА СЛЕД" ?
Надявам се да се съобразите с препоръките ми и искрено Ви желая успех!

P.S.- Ако не премахнете поне грозната дума "ОБРЪЩАЛО" от терминологията на системата, само ще ПОТВЪРДИТЕ дълбоките ми съмнения за тъмното Ви провинциално минало, което дори до днес - след няколко години в управлението на този древен и красив град, все още владее мозъците и въображението Ви!
На добър час!


Виж коментарите (26)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).