Пловдивчанин: Вече стигаме до саморазправа за паркиране в центъра

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:55 / 05.02.2023
3596
Редовен читател на Plovdiv24.bg ни сигнализира във връзка с проблем, свързан с паркиране в район "Централен" в близост до търговски център Гранд". Даваме му думата:

Здравейте скъпа медия, както отдавна е ясно за нашата страна и институции, ако не сте вие и медиите, гласът на малкия човек никога няма да се чуе. Пиша ви по един изключително наболял проблем с паркирането за район "Централен", който проблем от месец на месец отключва кутията на Пандора и е въпрос на време да се стигне до тежки физически саморазправим, които вече не липсват.

Става въпрос може би за единствените вече незастроени места в центъра и за единствените, които имат свободен достъп за паркиране и нямат скоби засега.

Едното място е малка чакълеста площ, намираща се пред адреси "Хан Аспарух" 14 и 16 ( или по новите документи ул. "Трапезица "14 и 16), а другото е пред блока в съседство с адреси ул. "Капитан Райчо Николов" 57, 59. Основният проблем е липсата на паркоместа за живущите там на тези адреси, понеже масово хората от града, работещите в околията и служителите на 4то РПУ Пловдив (Предвид, че 4-то РПУ Пловдив имат два собствени паркинга), паркират всекидневно колите си там.

Това до близката година не беше проблем, докато не бяха издигнати поредните две огромни многоетажни гета, забити между блоковете без наличието на необходимите паркоместа (новите многоетажни сгради, заключващи се на кръстовището между "Петко Д. Петков" и "Капитан Райчо").

Макар и през деня всичко да беше заето, места се намираха и в промеждутъка между 18:00ч и 08:00ч места имаше предостатъчно. Сега проблемът става още по-сериозен понеже предстои издигането на още едно по-голямо от тях гето, където в момента се извършват разкопки, за които вече бяхте писали във вашата медия. Още по-интересния момент с паркирането е, че бе премахната детската площадка и катерушки пред блока на "Капитан Райчо" 57, 59 и сега на това място има чудесен "паркинг" за коли, защото няма къде другаде да се паркира, освен разбира се във всички възможно тревни площи и градинки които обичайно винаги също са заети! Без да споменавам за постоянно избутаните гуми и камъни, с които хората се стараят по някакъв начин не да си запазят места за колите, а да оградят съществуващите пешеходни пътеки за иначе летящите хора, възрастни хора и майки с колички.

Интригуващото в случая е, че се носят слухове, че и това място предстои да бъде застроено и е въпрос на време, кога.. всеки мълчи и вдига рамене, докато не се сложат оградите. Дотук добре.. сега по въпроса с чакълестата площ пред "Трапезица" 14-16, там по неофициални данни предстои преместването на сградата на ТЕЛК Пловдив, като на 13.01.2023 ден, петък, около 14:15 часа на място бяха дошли геодезисти, които замерваха терена, с което притесненията на живущите още повече се потвърдиха. Вече има направена подписка от всички живущи в околността и всички са категорично против застрояването на каквото и да било в квартала.

Виж коментарите (3)

Още по темата (2375):
27.04.2024 Наглеци и некадърници
26.04.2024 Баровци с лъскави коли газят закона в "Капана", заканиха им се лошо
23.04.2024 Пловдивчанин: Безцеремонен тип се направи на мутра, балъците си чакаме
22.04.2024 Счупени чистачки до "Гербера" 2
21.04.2024 Сигнал: Пълен ужас до зала "Строител"
21.04.2024 Читателка: Май законът не важи за всички
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).