Пловдивчанин: Песимист съм!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
08:44 / 21.09.2022
6697
"Уважаема редакция,

Пиша Ви във връзка с един проект, който се превърна в болна тема за жителите на кв."Смирненски" - пробива "Модър - Царевец". Както знаем, въпросният продължава вече повече от година и бавно върви към своето приключване, което според Здравко Димитров би трябвало да е преди началото на 2023.

Самият аз лично съм песимистично настроен спрямо тези срокове предвид темпото, с което проектът се движи. Удължаването на ремонтните дейности само по себе си ще доведе и до удължаване на затрудненията, които местните жители изпитват последните месеци", пише читател на Plovdiv24.bg.

И продължава:

"Преминаването покрай пробива е крайно неудобно, тъй като повече от 50% от настилката представлява едър чакъл. За хора без физически затруднения това не би представлявало проблем, но нека не забравяме, че обектът е в непосредствена близост до УМБАЛ "Каспела", следователно немалък брой възрастни хора и такива с физически увреждания минават оттам.

На около 200 метра зад болницата пък има детска млечна кухня, която е причината и майки с деца и колички да преодоляват препятствията. При дъждовно време пък пътят става кален и още по-труден за прекосяване...

Сигурен съм, че не само аз, а и останалите жители на района се опитват да проявят търпение и разбиране, тъй като проектът е доста мащабен. И все пак, това не означава, че е не могат да се осигурят нормални условия за преминаване през работния участък, взимайки предвид колко комуникативен беше този път преди ремонта. Едва ли е нужно да казвам как би изглеждала въпросната ситуация в други държави.

Надявам се чрез трибуната на Вашата медия този сигнал да получи гласност и да стигне до правилните хора, които биха се ангажирали с решаването на проблем, който реално не изисква особени усилия, а в същото време ще улесни мнозина!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)

Още по темата (241):
12.04.2024 Обрат: Очакваното пускане на пробива "Модър-Царевец" няма да се състои
скоро
12.04.2024 Община Пловдив стяга строителите по обектите в града, всичко ще върви по точен график
12.04.2024 Започна срещата за "Модър - Царевец"
11.04.2024 Отварянето на "Модър - Царевец" се отлага!
07.04.2024 Най-новият път в Пловдив е напълно готов
29.03.2024 Пускат автомобилите по "Модър - Царевец" в средата на април
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).