Пловдивчани заплашиха с бунт заради гонки между мощни автомобили и мотори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:59 / 15.04.2022
14100
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да съобщи, че е изпратена жалба до кмета на Пловдив. Публикуваме нейния текст без редакторска намеса:

Уважаеми г-н Кмете, 

Пиша Ви относно участъка на бул. "Копривщица" срещу входа на Младежкия хълм, който наскоро беше ремонтиран – всички павета бяха премахнати и беше положен нов асфалт. Всичко това, от една страна, е много добре за инфраструктурата на града, но от друга страна – създава благоприятна среда за възникване на ПТП и прегазване на пешеходци.

Това е така, защото новоположената настилка се използва за високоскоростни надпревари от мощни автомобили и мотори. Участъкът е изключително натоварен от движение на МПС след полагането на новия асфалт. Както знаем, през последните години Младежкият хълм се превърна в предпочитано място за разходки на редица майки с деца, също така е място за отдих и спорт.

На Младежкия хълм е разположен и тенис корт, а срещу него се намира училище "Елин Пелин" – там няма даже и пешеходна пътека, а е редно да има. Много ученици ежедневно преминават оттам, за да стигнат до близкия парк.

За безопасното преминаване и достъп до Младежкия хълм от пешеходците съществува само една пешеходна пътека за целия участък. Преди пешеходната пътека от двете страни на бул. "Копривщица" е редно да има приспособление за намаляване на скоростта на МПС (тип бетонен легнал полицай). Това би позволило на нас живущите в този район да бъдем по-спокойни както за самите нас, така и за нашите деца при преминаването през пешеходните пътеки.

Освен това би спомогнало да спим нормално и спокойно, както спяхме преди ремонта, без да чуваме мощните двигатели на автомобилите и моторите в диапазона 19.00 – 06.00 ч. Това не е място за гонки на пловдивските джигити и ентусиасти. Надявам се, в най-скоро време да предприемете мерки. В момента се събира подписка от живущите в района, която ще бъде внесена в кметството, а ако е необходимо и в съответните министерства. 

Ако не бъдат предприети мерки в срок от 1 месец, ще организираме протест и ще затворим бул. "Копривщица", като за целта ще поканим всички медии, доказвайки им, че сме Ви сезирали с настоящата молба-жалба.

С уважение: инж. Стефан Тоталов

Виж коментарите (9)

Още по темата (88):
15.04.2024 Участници в организирани гонки видяха приближаващи униформени, МВР остана с пръст в устата
08.04.2024 Пловдивската полиция показа мускули
13.09.2023 Шумът от мотори - най-големият терор за пловдивчани
31.07.2023 Шумни мотори продължават да тормозят пловдивчани
26.06.2023 Пловдивчанин за гонките: Въпрос на време е да има жертви
11.06.2023 Притеснителен сигнал: Докога ще застрашават живота ни в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).