Пловдивчани настояват за развитие на казуса със заграденото тепе

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
12:06 / 14.06.2010
3157
Мирен граждански протест срещу бездействието на общината и държавата във връзка със загражденията с бодлива тел на Младежкия хълм организират днес пловдивчани, научи Plovdiv24.bg. Те ще се съберат до фонтана пред общината между 17 и 18 часа, като канят всеки, за когото природните паркове и историческите съкровища в България са нещо повече от нечии изписани или казани думи, да отдели няколко минути от деня си, за да се напомни за кого трябва да работи администрацията.

"Независимо кой е виновен за заграбването на този парк - "защитена територия" тип "природна забележителност", дали това е определен човек, корпорация, държавна и общинска администрация или съдебна власт, то служителите на община Пловдив са тези, на които сме поверили да опазват нашите интереси, общество, природа - град", категорични са организаторите на протеста.

Вече шест месеца бодлива тел, напомняща концентрационен лагер, огражда голяма част от парка, пресича алеите, пътеките и местата за отдих. Шест месеца тези заграждения застрашават здравето на хора и животни, разхождащи се в парка. Шест месеца заградената част от парка е оставена на произвола на съдбата, защото служителите от "Градини и паркове" не могат да се грижат за растенията там, а собственикът определено не го прави.

Кметът да "притисне" Министерството на околната среда и водите и да окаже контрол на собствениците на мястото - за това ще апелират с днешното си събиране съгражданите ни. Какво мислите за инициативата, бихте ли отишли на протеста и какъв развой на събитията очаквате, може да споделите в коментарите към информацията.


Виж коментарите (10)

Още по темата (12):
15.11.2010 Долев с оферта към частниците на Младежкия хълм - да дарят парка на
пловдивчани
24.08.2010 Долев иска уволнението на шефа на РДНСК
20.08.2010 Общината лъже, че не са предприети мерки за Младежкия хълм, заявиха от
РДНСК
19.08.2010 Кметът: Сам ще бутна оградите до Младежкия хълм
18.08.2010 Общината прехвърли топката на РДНСК за бодливата тел под Младежкия хълм
21.06.2010 Над 600 си поискаха от кмета тепето
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).