Пловдивчани доволни, че най-после се случва нещо на "Модър - Царевец"

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
16:28 / 06.04.2021
10967
Всички възможни подготвителни строителни дейности преди изграждането на автомобилния подлез за свързване на районите "Южен“ и "Западен“ се извършват в момента, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Любознателни съседи внимателно наблюдават и обсъждат какво се прави. Хората не се оплакват от шума на машините, дори се радват, че най-после се случва нещо хубаво в квартала им. "Нали е за благото на всички, ще потърпим“, казват с усмивка.

Теренът за пробива под софийската жп линия за свързването на улиците "Модър“ и "Царевец“ все още е на етап подготовка за изграждането на тунела. Преди около 2 месеца тук беше направена първа копка и така най-накрая беше даден старт на проекта, за който се говори отдавна в Пловдив.

Строителите от "Драгиев и ко“ разчистват терена и обозначават кабелните трасета, тъй като "Царевец“ предстои да бъде разширена. В бъдещото платно ще се изградят водопровод и канализация. Заради удвояването на улицата се е наложило да се отрежат няколко дългогодишни дървета. По проект, за пробива трябва да се изградят шлицови стени.

Осъществяването на автомобилна връзка "Модър – Царевец“ е началото на мащабен проект, който ще се реализира напред във времето. На територията на район "Западен“ се предвижда работа по самата улица "Царевец“ до бул. "Свобода“ и по ул. "Хаджи Димитър“, а финансирането се очаква да е от Фонда за устойчиви градове.

В "Южен“ по проект предстои да се направи ново платно на ул. "Модър“ до "Коматевско шосе“. В бъдеще ще се продължи с работата по "Александър Стамболийски“.

В прикаченото видео вижте подробности!



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (241):
12.04.2024 Обрат: Очакваното пускане на пробива "Модър-Царевец" няма да се състои
скоро
12.04.2024 Община Пловдив стяга строителите по обектите в града, всичко ще върви по точен график
12.04.2024 Започна срещата за "Модър - Царевец"
11.04.2024 Отварянето на "Модър - Царевец" се отлага!
07.04.2024 Най-новият път в Пловдив е напълно готов
29.03.2024 Пускат автомобилите по "Модър - Царевец" в средата на април
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).