ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани: Цинизъм и беззаконие в "Южен"! Plovdiv24.bg изнася фактите
Автор: Мариана Панчева 09:40 / 03.02.2019Коментари (1)16567
© Plovdiv24.bg
Група редовни читатели на Plovdiv24.bg се обърнаха към редакцията с притеснение за случващо се на терен край МБАЛ "Свети Пантелеймон". Публикуваме сигнала без редакторска намеса, а след това отговорите и разясненията на районната администрация, както и плановете на ръководството на болницата. 

Оплакването:

"Става въпрос за нещо наистина безумно, а потърпевши са всички живущи в шестте входа на улица "Пере Тошев" 93 и 99 зад МБАЛ "Свети Пантелеймон" (Втора Градска Болница) превърнати неволно в затворници. Както в целият град, така и при нас премахнаха гаражите зад блока и вместо да се сдобием с обещаните паркоместа... се сдобихме с бетонни основи до самият блок на строяща се ограда и не само... (бъдещ строеж на незнайно си какво и автомивка за която специално е бита вече и сонда). На въпрос в районното кметство какво е това и къде ще паркираме, отговорът е бил да подадем молби за платени паркоместа. Само че място за такива места няма, а в двора на болницата, който вече започва на две крачки от вратите на входовете няма да имаме право да паркираме. Да не говорим, че самите пациенти паркират автомобилите си на шепата останали места пред блоковете, вместо в или около болницата, защото било по оживено според тях.

За самият строеж от общината нямат абсолютно никакво разрешение и бетона се налива от работници на "Паркове и градини" без абсолютно никакви документи и табели за строеж. След като забиха стърчащи железа и много хора си потрошиха колите на необозначените стоманени колове забити на местата на гаражите, "строителите" опънаха найлон, който явно трябва да означава, че това е строителен обект, без да имат разрешително за такъв. Мястото пред самите входове е превърнато само за два дни в кални кратери, а ако стане пожар ще се вика неволята, защото пожарна няма как да стигне дотам. Явно мястото е общинско (въпреки че имотът е спорен), но трябва ли през 2019-та година, когато градът ни е и европейска столица на културата да заграждат толкова хора с ограда, като затворници, вместо да се остави малко повече въздух на хората и оградата да се премести с десетина метра в старите и граници от декември 2018-та, пък ако искат и платени места да направят – нали за това бутнаха гаражите... Място има за всичко, дворът на болницата е голям, но някой се е обуначил и е решил да вземе и десетте метра около блоковете и да превърне и хората в блоковете в болни и в затворници и вместо празните обещания при премахването на гаражите получихме бетон пред вратите.

Кварталът ни наистина е безумен и с много проблеми и точно тук, където наистина може да се оставят хората да имат малко място и за паркиране и за игра се прави нещо необяснимо. Общината/болницата няма да спечели нищо, като превърне пространството около блоковете в затвор, но явно животът на хората не е важен. Днес или в понеделник най-късно ще се сезират и отговорните за това институции, прави се и подписка, но чрез това писмо до вас ние живущите в блоковете се надяваме, че работниците в общината/болницата, които също са хора ще се замислят какво правят и човещината и законът ще надделеят и ще премахнат или преместят незабавно това безумие превръщащо стотици хора в затворници и отнемащо и без това малкото място за игра на все по-малкото деца."
© Plovdiv24.bg

Отговорът на районната администрация. Извършени са всички проверки, налични са всички нужни документи и разрешителни, установено е, че по кадастър имотът е на болницата и сегашните дейности не излизат извън неговите граници. Това разказа за читателите ни кметът на район "Южен" Борислав Инчев.

Гаражите от този имот са премахнати. В момента се поставят основи за ажурна ограда за която не се изисква разрешение за строеж според чл. 151 от ЗУТ (не се изисква разрешение за "леки прозирни огради и плътни огради с височина на плътната част до 0,6 м в рамките на поземления имот"). Отделно за болницата има одобрена схема за поставяне на гаражи с необходими разрешителни. 

Инчев сподели още, че по казуса при него вече са идвали граждани, живущи във въпросния квартал и той ги е запознал подробно с фактите, предоставяйки им цялата информация.

Наш репортер се свърза и с директора на общинската болница - доц. д-р Петко Недев. "Оправяме границите на имота си по кадастър", потвърди той. "На комшиите сме направили доста компромиси с паркирането във времето", визира казуса с премахнатите гаражи той.

В момента теренът ще се чакълира и на него ще се обособи паркинг за близо 350-те служители на МБАЛ "Св. Пантелеймон". Одобрените схеми за гаражи пък са свързани с добра новина - лечебното заведение обособява подслон за линейките си, но тъй като болничните коли са по-високи, гаражите ще бъдат повдигнати на постаменти и това е. Не става дума да градим нещо голямо", коментира Недев. "Аз конфликт със съседите нямам, изненадан съм, че никой не е дошъл да попита какво правим."


Още по темата: общо новини по темата: 6
21.07.2022 »
29.04.2019 »
28.02.2019 »
28.02.2019 »
27.02.2019 »
25.02.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ако чуждото е общо, тогава всичко е наред, но ако не е - това е проблем. Напълно разбираемо. В онзи квартал "спалня", калта в зелената площ е недопустима, а на пл. "Централен" -да. Там тя е "пърформънс"! Около всеки блок има места за паркиране. Проблемът е, че като са махнати гаражите, сега хората няма къде да се и държат щайгите, бурканите, дъските и другите боклуци! Цяла година ще ни заливате с подобни "критични материали, без редакторска намеса". Поне до балотажа де.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: