ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив се задъхва: Има бум на строителството, идват много хора от Кърджали, Смолян, Стара Загора и Пазарджик
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 12.06.2023Коментари (11)20573
©
Пловдивска област е положителен пример как трябва да се развиват отделните области в България. Това заяви областният управител на Пловдивска област Ангел Стоев по време на Регионална конференция по проект "Европа в България: Общо бъдеще“ в Националния пресклуб на БТА в Пловдив.

Стоев посочи, че на територията на Пловдивска област живее около 10 процента от населението на България и областта дава 10 процента от БВП на България. Ние действително успяваме, може би на базата на географското си положение, да развием изключително добре икономически зони и най-добрият пример е Тракия икономическа зона, коментира областният управител.

По думите му областта е притегателен център за хора от съседните области като Пазарджик, Смолян, Кърджали, Стара Загора и други по-далечни краища. Това създава бум в строителството и услугите и градът започва да се задъхва, посочи Стоев.

По тази причина работим по много европейски проекти като този за Градската железница, която трябва да осигури свързаност на град Пловдив със съседните общини и икономическите зони, каза той. Според него, когато това се направи, ще се облекчи достъпа до промишлените предприятия и населените места, което ще облекчи живота на хората и ще допринесе за по-качествена работа и на самите предприятия, защото това означава и товаропоток.

Областният управител коментира, че повече от 30 години се правят опити да се развитие летище "Пловдив“. Още в началото на 90-те години се говореше как летището ще се развие като голям карго център, ще стане център за експортна продукция за Европа и света, но за съжаление това не го виждаме, дори няма карго терминал, коментира Стоев.

Според него пречка в развитието на аеропорта са честите смени на правителства и намеса на политическите фактори.

Пловдивска област е традиционен земеделски производител и има много голям брой частни производители, които са на средно и високо ниво като мащаби на земеделско производство и качество на произвежданата продукция, отбеляза Стоев. По думите му в това отношение и държавата чрез земеделското министерство дава своя принос и се старае да подпомага земеделските производители.

"Вярвам в бъдещето на земеделското производство на Пловдивска област и съчетано с развитието на индустрията имаме светло бъдеще. Искаме да бъдем локомотивът, който ще тегли икономическото развитие на цяла България в посока обединена Европа“, каза още Стоев.

България трябва да се възползва от всички възможности, които дава Европейският съюз, посочи Стоев и допълни, че това ще е от полза и за Европа, защото само обединена, тя може да устои на конкуренцията в икономически план в света. Според него в тази връзка е изключително важен Планът за възстановяване и устойчивост. Областният управител посочи, че при встъпването на последното служебно правителство е имало четири проекта по линия на технологичната модернизация, а в момента те са около 11 хиляди.

Бюджетът за технологична модернизация беше в размер на 260 млн. лева, а в момента са около 360 млн. лева, каза още Стоев. По думите му отворените програми в момента са за около 5 млрд. лева и са одобрени всички 10 програми по линия на Европейската комисия. Ние разчитаме, че вече избраното редовно правителство ще продължи в тази посока, защото хората не се интересуват кой точно управлява в политически план държавата, а как се развива икономиката, допълни Стоев.


Още по темата: общо новини по темата: 358
23.04.2024 »
15.04.2024 »
28.03.2024 »
25.03.2024 »
25.03.2024 »
14.03.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Изобщо не ме притеснява урбанизацията на града. Нека има кой да ми носи суши вкъщи. А в пиковите часове не ми се налага да шофирам, така че си спестявам тези нерви. Градът ще се развива и разраства. Инфраструктурата ще се подобрява. Не виждам нищо лошо в това.
0
 
 
"широките гащи" от край време идват да работят тук и подбиват цената на труда.Отдавна дишаме праха на София,Варна и Бургас по заплати. Ниските заплати привличат много инвеститори. Та така. Много индианец, много нещо!
0
 
 
Нали това беше целта ве всички кюнлий да дойдат в Пловдив, а ние да му ядем главата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: