ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив се сдоби с модерна камерна зала за 3.5 млн. лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:25 / 21.09.2008Коментари (0)1765
© Plovdiv24.bg
На 10 септември министърът на културата Стефан Данаилов даде старт на 12-ото издание на Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът" в новата камерна зала на Драматичния театър "Н. О. Масалитинов" в Пловдив. За довършване на замразения преди 17 години строеж Министерството на културата отпусна 3.5 млн. лв. Стефан Данаилов изтъкна, че това е една от най-добрите камерни и театрални зали в България. Проектът е дело на покойния изтъкнат пловдивски архитект Желязко Стойков и е доразвит и актуализиран от арх. Атанас Недевски. Главен изпълнител на строително-монтажните работи е "Бибов и Ко" ООД - Пловдив.
Залата е разположена в двуетажна сграда, която умело допълва цялостния архитектурен комплекс на пловдивския театър. Разгънатата застроена площ възлиза на 1400 кв.м, а застроеният обем е 6918.38 кв.м. Камерната зала е решена с амфитеатрални редове, разположени централно на сцената, и с по два странични реда с общо 148 комфортни зрителски места, шест от които са предвидени за инвалиди. Сцената е оформена на две нива, със седем сек­ционни подвижни подиуми. За осигуряване на необходимото пространство на долната сценична механизация бяха извършени сложни конструктивно-строителни работи на кота -6.40 м, където основата се оказа много твърда сиенитна скала. Залата е облицована със специални акустични шумоизолационни панели и в нея е монтирано най-съвременно сценично осветление и озвучаване. На нивото на залата са разположени три гримьорни със самостоятелни санитарни възли, фоайе за чакащи изпълнители и обслужващи помещения. Главният вход за посетители е откъм сградата на театъра, където ще се ползват съществуващото централно фоайе, кулоарите и гардеробът. Достъпът за инвалиди е решен посредством рампа с подемен механизъм за преодоляване на стълбите в двора и асансьор, разположен в сутерена на пристройката, където е оформен и клуб-ресторант на артиста. Във фасадното оформление на сградата на камерната зала са използвани каменни облицовки и минерални мазилки.

До два месеца строителите от фирма "Бибов и Ко" ще приключат с оставащите довършителни работи по обслужващите помещения за реквизит, перукери и сценични работници, които имат самостоятелен вход от ул. "Найден Геров".

Министър Данаилов съобщи, че в момента е в ход процедура по обявяване на конкурс за обществена поръчка за ремонт на покрива и на фоайетата на централната сграда на театъра в Пловдив. Проф. Данаилов се ангажира, че в началото на 2009 г. да бъде обявена и обществена поръчка за цялостен ремонт на сградата на пловдивския театър, който да приключи до май 2009 г. Финансирането изцяло ще бъде осигурено от Министерството на културата. "Държавата няма намерение да икономисва средства, защото изкуството и пловдивската публика го заслужават", изтъкна Стефан Данаилов.

Източник: в."Строителство градът"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Електронно таксуване в градския транспорт
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: