Пловдив на пето място в България по размер на работната заплата

Автор: Мария Морунова
Коментари (2)
15:43 / 06.03.2015
5784
Пловдив е на пето място в страната по размер на работната заплата. Това заяви в Пловдив президентът на КНСБ Пламен Димитров минути преди откриването на регионалната кръгла маса на тема "Заплащане на труда и заетост. 

Регионални аспекти, предизвикателства и възможности", организирано от Регионалния съвет на КНСБ в града на тепетата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Петата позиция всъщност се поделя между Пловдив и Варна. Председателят на КНСБ в Пловдив Боян Бойкински допълни, че според данни на НСИ към декември 2014 г. средното месечно възнаграждение в Пловдив е около 773 лева.

"Има градове, които надхвърлят заплатите в Пловдив. Такива са София, Враца, Стара Загора", коментира още Бойкински.

И за него, и за Пламен Димитров причината за петото място на Пловдив са влошените икономически условия в България. Паралелно с това Бойкински отбеляза, че в област Пловдив все пак има подем, тъй като тук е Икономическа зона "Тракия", която бележи развитие.

Кръглата маса "Заплащане на труда и заетост. Регионални аспекти, предизвикателства и възможности" започна в 14.00 часа в ГДК "Борис Христов".

По време на форума ще бъдат обсъдени състоянието на пазара на труда, нивата на заплащане, перспективите по отношение на заплащането.

В кръглата маса участват още областният управител Розалин Петков, зам.-кметът Минко Кафтански, кметове на други общини в област Пловдив, народни представители от 16-ти и 17-ти МИР от ГЕРБ и БСП - Лява България Здравко Димитров, Георги Търновалийски, Манол Генов, Атанас Чернаев - директор на Инспекция по труда в Пловдив, представители на работодателски организации на територията на област Пловдив, представители на организации на работниците и служителите.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьорка: Стойте далеч от това място!
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).