Пловдив е реално заплашен от тотален колапс, кметът мисли само за "рестото"

Автор: Георги Кирилов
Коментари (12)
12:24 / 30.08.2022
21504
Движението в Пловдив е изключително силно затруднено. Причините са затвореното Oколовръстно и ремонтът на 11-километрова отсечка от път I-8 Пловдив – Свиленград. Това е участъкът от пътен възел "Скобелева майка“ в Пловдив до кръстовището за Садово.

Това на практика затапва два от трите изхода на Пловдив към магистралата и индустриалните зони. Задръстванията вече са километрични.

Разбира се и за тези проблеми можеше да се намери поне частично решение. Най-голям е проблемът при "Скобелева майка", където трафикът се пренасочва към път без предимство и "източването" на огромната колона от автомобили е изключително затруднено.

Никой не е помислил да въведе временна организация със светофар или регулировчик. Убедени сме, че и от общината никой не е изискал подобно разтоварване на трафика.

Обстановката ще се усложнява все повече с края на летния сезон и увеличаващия се трафик, а кметът, както вече каза, твърдо е решил да затрудни движението и към третия изход на Пловдив към магистралата и да парализира движението в центъра, започвайки пробива при Водната палата.

Отдавна им стана ясно на пловдивчани, че в главата бившият баскетболист има само комисионни и "ресто", но действията му сериозно започват да вредят на града, а движението в Пловдив е реално заплашено от колапс и то в началото на най-тежкия за придвижване в града период - началото на учебните години за ученици и студенти.

Припомняме, че много части на града вече са непроходими заради започнати и недовършени по различни причини улични ремонти.

Очаквайте още две разследвания на Plovdiv24.bg, от които се носи сериозен мирис на корупция, шахти и предизвестен победител на скандална поръчка, както и защо районът на езиковите гимназии се превръща в новото спортно гето на Пловдив.

Виж коментарите (12)

Още по темата (408):
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
13.03.2024 Проектират нов лъч на Околовръстното на Пловдив - от "Джъмбо" до пътен възел Царацово
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).