ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Планират намаляване на шума в града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 21.09.2010Коментари (10)2112
© Plovdiv24.bg
Зелени пояси край булевардите, изграждане на бариери от магазини, гаражи и други нежилищни постройки около трасетата с интензивно движение са само част от плана за действие срещу шума, който ще бъде обсъждан на предстоящата общинска сесия в четвъртък, предаде репортер на Plovdiv24.bg

След като преди около година местният парламент прие стратегическата шумова карта, сега ще гласува и конкретните мерки. Планът включва краткосрочни действия - от 2010-а до 2013 г., средносрочни - от 2014-а до 2017 г., и дългосрочни - от 2018-а до 2020 г.

Основна причина за шума в Пловдив е интензивният автомобилен трафик. Предвижда се отдалечаване на транспортните потоци от жилищните сгради, местата за отдих, детските заведения и болниците, както и ограничаването на движението на тежкотоварни автомобили в централната градска част и жилищните райони.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Най-големите производители на шум в Пловдив са младите глупаци, които се надбягват с мощни мотори по някои от улиците на града. Към тях можем да прибавим други млади тъпаци с "тунинговани" дърти автомобили (с пробити ауспуси), които също си правят такива състезания или обичайните нерваци по кръстовищата. Ако пътната полиция в Пловдив си вършеше работата, там където трябва, а не там, където имат "най-плодотворна засада" (най-често на входа/изхода на града), то проблема щеше да е поне наполовина решен. Недалече от Пловдив има писта, на която всеки бабаит с кола и или мотор може да се надпреварва колкото си иска, без да пречи на никой. Или пък в самия Пловдив има картинг. Ако имаше и видео-наблюдение с камери и управление на трафика, зелени вълни по най-важните улици и булеварди, специални светофари и ленти за ляв завой... Ако Общината въобще имаше някакви изисквания за по-безшумни (по-модерни) автобуси за градския транспорт, както и ако забрани ориенталските маршрутки... Ако общинска фирма Чистота си купуваше безшумни машини... Ако Пловдив и околността имаше S-Bahn... Ако паркирането в центъра стане платено... Ако само имаше някакъв ред и поне малко дисциплина в градския трафик... Ако имаше адекватна инфраструктура...
+3
 
 
Мисля, мисля.... и не мога да си обясня... как по дяволите... ИМА ТОЛКОВА МНОГО МАЛОУМНИ ИДИОТИ НА РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ...
+4
 
 
Цялата некадърна червена номенклатура заедно с колегите под пагон се е напънала пак да изкара нещо от отделителната си система. Пояси от магазини и гаражи?!? Това сигурно е някоя революционна идея от посещенията в Туркменистан! Наистина ли всички тези ГЛАВОЦИ имат толкова високо мнение за себе си, че не могат просто да приложат добри практики от останалите 26 страни в ЕС? В момента из Източна Европа кипи работа по поставяне на леки антишумови прегради с урбанистичен дизайн. Хората просто копират успешни модели от старите западни членки. А тук? Тук Ганьо Балкански пак разсъждава и дава акъл. Стига мозъчни фекалии! Време е за спешно copy/paste от Европа! Всичко е отдавна измислено, другарчета общинарчета...
+3
 
 
Няма да ги питаме какво стана с бул "Руски". Чакаме вече втора година - есен, пролет ,есен....и така до безкрай ..а беше задължение на изпълняващия проекта ...а контрола на общината . Но няма да питаме ,а ще слушаме предизборни лозунги. Маскари!
+8
 
 
Какви зелени пояси край булевардите бе "скъпи" местни парламентаристи? Поогледайте се и вижте на колко от широките тревни площи около основните булеварди в жилищните райони бе сменено предназначението и бяха застроени с нови жилищни сгради? Кога ще се спрете с това уплътняване? Площите за пояси си бяха готови, чакаха само засаждане на висока растителност, но вие ги съсипахте. Размърдайте си мозъците за извеждане на транзитния трафик на тежките транспортни средства и ТИР-ове, които даже вече влизат в жилищните райони, шофьорите преспиват в частни квартири и продължават по маршрута си. Май пак сте надушили някоя далавера, или се правите, че вършите нещо, защото идат избори.
+4
 
 
Хубавото е че, поне е залегнало като директива за развитието на града ни. Тъй като нямаме други директиви, ще я приема ( не само предизборно) и няма да ..."питам откъде пари за това" защото нито кмета, нито общинарите ще ми отговорят.
+3
 
 
За мен този кмет и Общ.съвет са толкова компрометирани,че за нищо не им вярвам.Разтърчаха се в края на мандата си да се правят на деини и загрижени.Да вървят на маината си...
+6
 
 
Каква завеса с бариери от магазини и гаражи? Многоетажни ли ще бъдат? Прилича ми на някакъв безличен консенсус. Нужна е конретна мярка за всеки булевард, защото си има своя специфика. Крайно време е инфраструктурните проекти за ринга (околовръстното) около Пловдив да бъдат стартирани и след това тежкотоварният транспорт да бъде пренасочен да не минава транзит през града ни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Купа на България, сезон 2023/2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: