Пламен Русев обясни стрелбата от упор след засичане на Околовръстното

Автор: Георги Василев
Коментари (3)
11:47 / 29.11.2019
13626
Подсъдимият Пламен Русев днес даде обяснения пред съда за бруталните сцени и стрелбата от упор след засичане на околовръстното шосе на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Срещу него са повдигнати обвинения за грубо нарушаване на обществения ред, изразяване на явно неуважение към обществото и закана за убийство. Според прокуратурата след засичането е имало преследване, след което Пламен принудил водача на втория автомобил да спре, като му препречил пътя. Подсъдимият слязъл от автомобила си и се нахвърлил върху пострадалия, започнал да го заплашва, обижда и удря.

После хванал жертвата за гърлото, притиснал го към седалката на автомобила, извадил газовия си пистолет и от упор стрелял срещу него. Свидетели на случката станали съпругата на подсъдимия Русев, малолетното му дете, както и водачи на случайно преминаващи автомобили.

Днес Пламен изрази съжаление за случката и разказа пред магистратите своята версия. По думите му, във въпросния ден той бил изписан от болница, взел съпругата си и детето и отишли на излет край село Гълъбово. Малко след 5 часа решили да се прибират към града и да отидат до "Форум"-а в "Тракия", за да купят ботушки за детето.

"На разклона за село Браниполе движението ми беше засечено от въпросното момче, което не спря на знак стоп. Зад мен седеше жена ми, а детето беше на детско столче, което беше в средата. Наложи се на набия рязко спирачката, за да избегна катастрофата. Заради това седалката с детето се катурна, а то се удари и разплака. Жена ми се разпищя, че другият шофьор можеше да ни убие“, описа ситуацията Русев и обясни, че след това бил много афектиран.

Подсъдимият разказа, че другата кола мигновено изчезнала от мястото. Той продължил с нормална скорост, като отрече да е преследвал другия автомобил. На кръговото на Кукленско имало задръстване и тогава той видял как другия мъж прави обратен и тръгва в другата посока.

Русев подчерта, че е администратор на група във Фейсбук, където потребители качват снимки на нарушители на пътя. Затова решил да снима мъжът, който "едва не ги затрил“ и тръгнал след него, като също направил обратен на околовръстното. Малко след това го изпреварил и му махнал с ръка, за да намали – двете коли спрели на широк участък до пътя.

"Не си спомням точно какво му казах, но в гнева си му крещях, че можеше да ни убие. Не съм го заплашвал! Исках да дойде и да види в какво състояние са жена ми и детето и затова го хванах за ревера, а не за врата. Изведнъж той се обърна и сякаш искаше да вземе нещо от задната седалка, за да ме нападне. Тогава извадих револвера, който беше в джоба на якето ми. Сборичкахме се и в мелето се възпроизведе този изстрел. Не съм искал да стрелям, дори не съм насочвал пистолета. После момчето се извини няколко пъти и си тръгнахме“, разказа Русев.

Кой казва истината ще предени съдът, а днес делото продължи с разпит на вещите лица, които са прегледали пострадалия.

Виж коментарите (3)

Още по темата (182):
16.04.2024 Млад шофьор принуди моторист да спре, слезе от колата и стана страшно
12.04.2024 Шофьор мина на червено и слезе от колата да се разправя. Другият прави ли нарушение?
12.04.2024 Ботьо Георгиев е агресивният тип, псувал шофьорка и счупил огледалата на джипа й. Осъдиха го за отрицателно време
12.04.2024 Това е джипът на жената, която отнесе псувни и агресия от обезумял
шофьор
12.04.2024 Шофьорката, станала обект на агресия на пътя: Абсолютно никой не слезе да помогне, псувните не искам да ги цитирам
11.04.2024 Заради нападението и грубостите шофьорът агресор може да получи до 5 години затвор
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).