ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пламен Панов се срещна с експерти в сферата на образованието, културата и предприемачеството от Исландия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:53 / 30.06.2023Коментари (0)1322
Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов посрещна днес в ДК "Борис Христов“ гости от Исландия, представители на NORTH Consulting – консултантска фирма от Рейкявик, чиято дейност е фокусирана върху образованието, културата и предприемачеството.

Делегацията в състав: Мария Кристин Гилфадотир, генерален мениджър на NORTH Consulting, Елизабет Индра Рагнарсдотир, старши културен експерт, община Копавогур (втората по големина в Исландия, Андри Омарсон, ръководител на културата и туризма в Хафнарфьордур (третата по големина община в Исландия), Ева Кристин Дал, генерален мениджър на Местен исторически музей в Рейкянесбаер (4-та по големина община в Исландия), Кристин Шевинг, директор на Музей на изкуствата Листасафн Арнесинга (обединяващ 8 общини в Южна Исландия), Ирис Ан Сигурдардотир, фотограф и експерт в областта на визуалните изкуства, са на посещение в България във връзка с три различни проекта за безвъзмездна помощ от Норвегия (EEA Norway Grant), свързани с култура.

Посещението в Пловдив и срещата със заместник-кмета Пламен Панов е по инициатива на исландските експерти и е продиктувана от големия им интерес да разберат повече за културата на българския град с безспорно най-богат събитиен календар и първа българска Европейска столица на културата – 2019, за финансирането на културата, стратегическото планиране на събития и културно съдържание, подхода към културното наследство, иновациите в културата и изпълнението на проекта Европейска столица на културата -2019 г. Община Копавогур от Исландия е заинтересована да участва в състезанието за Европейска столица на културата през 2030 г. и вече е започнала вътрешния процес на подготовка.

NORTH е основана през 2018 г. от Мария Кристин Гилфадотир, която има над 20 години опит в работата в Европейски и национални програми за финансиране на образование и култура и е бивш мениджър на Еразъм+ Национална агенция в Исландия 2013-2017. Компанията работи с различни организации, общини и стартиращи фирми по стратегическо планиране, има опит в създаване и развитие на образователни и културни политики, подпомага писането на заявления за безвъзмездни средства за различни национални и международни фондове и програми, свързани с обучение и изграждане на капацитет в различни области като лидерство, работа в мултикултурна класна стая и предприемаческо мислене.

Проектите на исландската компания са насочени към укрепването на двустранните отношения между български и исландски културни експерти и организации чрез създаване на съвместен културен комитет и провеждане на съвместни семинари, свързани с теми като привличане на публика, културно предприемачество и приобщаващи практики в културата.

В един от проектите NORTH си партнира с Регионален музей – Хасково и с ежегодния Хасковски фестивал на театъра на открито. Първата среща на съвместния културен комитет в Хасково се е провела вчера. В Пловдив исландските експерти се придружават от Ганчо Колаксъзов от Сдружение "Институт за технологичен трансфер и иновации“ - партньори на NORTH. Гостите ще се срещнат днес и с екипа на Фондация "Пловдив 2019“, с които ще обсъдят възможностите за бъдещо сътрудничество. Водени от професионален гид от ОИ “Старинен Пловдив“, ще успеят да разгледат и някои от културните забележителности на града.

В края на посещението си при заместник- кмета Пламен Панов, представителите на NORTH Consulting си направиха и снимка за спомен, като експертите оцениха срещата си като изключително интересна, полезна и ползотворна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: