ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пламен Панов посрещна международна група участници по проект, посветен на европейските градове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:35 / 25.11.2021Коментари (0)992
Представители на партньорски организации по проект "Европейските градове в подкрепа на междукултурния диалог“ от няколко държави посетиха днес Дома на културата "Борис Христов“ в Пловдив. Техни домакини бяха Пламен Панов - заместник-кмет по култура, археология и туризъм на община Пловдив и председател на УС на Фондация "Пловдив 2019“, Валери Кьорленски – член на УС и Гина Кафеджиян – експерт "Проекти и събития“ на Фондацията.

Проектът "Европейските градове в подкрепа на междукултурния диалог“ се финансира от програма "Европа за гражданите“ на Европейската комисия, направление 2 – мярка 2.2 "Мрежи от градове“. Това е иновативен проект, който изхожда от социалната, икономическата и политическата реалност на Европейския съюз и се стреми да създаде общоевропейска мрежа от градове, работеща заедно за подобряване на управлението на многообразието и междукултурния диалог; за справяне с предизвикателствата на всички градски общности. Мрежата работи за развитието на устойчиви публично-частни партньорства с цел превенция на дискриминацията и промотиране на културното многообразие в Европа.

Обединявайки опита на седем Европейски столици на културата – Пловдив, Ливърпул, Тимишоара, Нови Сад, Риека, Каунас и Tесалоники, партньорството търси уроците от опита на европейските столици на културата и Европейската година на културното наследство и междукултурния диалог, разглеждайки тяхната роля на приобщаващи механизми и насърчители на демокрацията в Европа.

Опитът от приключилата Европейска столица на културата Пловдив 2019 бе основната тема на срещата, по време на която Пламен Панов, Валери Кьорленски и Гина Кафеджиян представиха различни аспекти от целия процес – от идеята, кандидатстването, спечелването и реализацията, както и наследството след нейното приключване. ЕСК е имиджов проект, който постави Пловдив на културната карта на Европа, даде енергия за осъществяването на много проекти, построиха се и две нови галерии в града, открита бе Голямата Базилика, която е в индикативния списък на ЮНЕСКО, а частните вложения само в хотели бяха десетки милиони. Динамиката в развитието на Пловдив се доказва с присъствието му в различни класации, като "челната десетка на "Файненшъл таймс“ за най-прогресивно развиващите се места по света“.

Стратегическата работа по рекламирането на Пловдив, като кандидат за ЕСК започна в началото на 2013 г. Една от основните комуникационни цели на проекта бе надграждането на имиджа на града, на базата на огромния културен, икономически и социален потенциал. Работейки на национално и международно ниво, използвайки движещата сила, която този мащабен Европейски бранд носи в себе си, ЕСК увеличи популярността на Пловдив и го позиционира като културен, туристически и инвестиционен център.

След приключване на презентациите, гостите имаха възможност да задават въпроси към тримата домакини. По-късно те ще имат възможност да посетят и някои от културно-историческите забележителности на Пловдив.

Проектът "Европейските градове в подкрепа на междукултурния диалог“ се координира от община Чарникава, Латвия в сътрудничество с 14 партньорски организации от още 13 европейски държави – 11 от членки на ЕС и 3 от съседни на ЕС държави: Нидерландия, Великобритания, Литва, Латвия, Полша, Испания, Италия, Гърция, Албания, Северна Македония, Сърбия, Хърватска, Румъния и България.

Дейностите по проекта се провеждат между 2019 и 2022 г. и включват широк спектър от събития на местно и международно равнище - виртуални, хибридни и резидентни. Над 5000 граждани вземат участие в разработването и изпълнението на пет международни събития в различни европейски страни, както и в седем онлайн граждански дебати и 14 местни събития във всички страни-партньори.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: