Пак неразбории с автобус на масовия градски транспорт в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (31)
12:55 / 30.11.2013
12729
За поредна неразбория в масовия градски транспорт на Пловдив пише наш читател. Вижте писмото, получено на редакционната поща на Plovdiv24.bg, което публикуваме без редакторска намеса. Надяваме се отговорни служители на фирмата-превозвач да се самосезират за случая.

Здравейте, пише Ви един крайно разочарован и недоволен млад гражданин, студент-магистър от град Пловдив. Молбата ми е да публикувате това писмо, за да може случилото се да достигне до възможно най-голям брой хора. Нека всеки знае, ако вече не се е сблъскал с горчивата реалност, какво се случва в градския транспорт на Пловдив. Случи си следното:

На 11.11.2013 (понеделник) в 20:25 часа чаках както обикновено след работа автобус номер 36 на спирката срещу бензиностанция "Шел" - Мария Луиза. След като видях приближаващия ме автобус, заедно с още един човек на спирката, отидох на ръба на тротоара, готов да се кача. В този момент обаче видях как рейсът няма никакво намерение да отклони и спре и продължава да се движи в средна лента. Слязох на платното и ръкомахайки на шофьора, успях да привлека вниманието му, при което рейсът с регистрация РВ 5860 РА спря в средна лента, по средата на булеварда и отвори врати.

Отвътре с ясен жест, шофьорът учудено ми поиска обяснение, защо съм махал. При качването ми в рейса попитах докога ще продължава тази порочна практика автобусите от линия 36 на фирма "КЗТ-Златанови" да подминават конкретно тази спирка, без дори да намалят скоростта? Нека припомня, че това е задължение на шофьорите, все пак си има установени спирки!

В отговор на въпросът ми, получих викове, обиди и заплахи за саморазправа, както и да бъда свален от шофьора на рейса. Конкретно обясних, че това няма как да се случи и държа услугата, за която плащам 1 лев, да се извършва коректно. Защото това не е единичен случай, а пети по ред със същия сценарий за линия 36 за тази спирка в рамките на месец.

Продължи арогантното поведение на шофьора на рейса, която беше жена. След доста разправия аз казах, че ще подам жалба, защото не може да продължава подобно нещо, на което ставаме свидетели всеки ден! Предполагам има още десетки други безработни хора, които биха изпълнявали съвестно задълженията си в работата на шофьори в градския транспорт и не е нужно да се толерира простащината и да се държат на работа хора, които не си вършат работата.Подобни хора трябва да бъдат уволнявани дисциплинарно.

За това ли плащаме скъпите билети? Това ли е европейският манталитет, към който се стремим? Докога ще си затваряме очите пред подобни ежедневни проблеми?... Да, защото това е проблем!!! Проблем на всеки един от нас и не бива да си мълчим за това! Къде са, питам, контролните органи, следящи за качеството но обслужването в един такъв момент и няма ли най-накрая да се самосезират и да влязат във функциите си? Дано отговарящите органи си направят труда да обърнат внимание на десетките подобни писма от възмутени хора и най-накрая да се превърнем в истинска модерна европейска държава,не само на хартия!

Благодаря предварително за отделеното време да прочетете писмото ми!

Виж коментарите (31)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).