Отварят уникална българска фабрика на бул. "Кукленско шосе" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:26 / 07.07.2021
69583
PPS Manufacturing – първата компания за производство на нитрилни ръкавици в Европа, ще стартира операции в България. Това бе обявено на официална церемония за връчване на сертификат за инвеститор "Клас А“ в града на тепетата. Инвестицията в проекта ще надхвърли 10 млн. лв. и ще създаде над 100 нови работни места за региона.

На официалното събитие днес присъстваха Яна Баланикова, заместник-министър на икономиката, Здравко Димитров, кмет на град Пловдив, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция по инвестициите, Георги Петков, член на борда на директорите на PPS Manufacturing, и други ключови представители на дипломацията и медиите.

Новата фабрика е уникален за България и за цяла Европа проект, тъй като в момента на континента няма производство на предпазни нитрилни ръкавици за медицината и хранително-вкусовата промишленост и възможността за създаване на такова предприятие в нашата страна, особено в условия на пандемия, ще осигури голямо икономическо предимство на България и ЕС.

"Изключително съм горд, че този проект ще бъде реализиран в България. Инвестицията е изцяло българска без участието на чуждестранни лица, със съдействието на фонд "Устойчиви градове“. Тази фабрика ще бъде уникална за Европа, защото в момента няма подобно производство на континента. С основаването на PPS Manufacturing целим да намалим зависимостта на ЕС от азиатските производители и да поставим България като предпочитан производител на лични предпазни средства“, каза Георги Петков, председател на борда на директорите на PPS Manufacturing.

Новата фабрика ще бъде разположена на комуникативна локация – бул. "Кукленско шосе“ в Пловдив. С цел по-бързото усвояване на технологиите и стартиране на производството в PPS Manufacturing ще бъдат привлечени международни инженер-химици, които ще обучават кадрите в България и ще подпомогнат старта на производствената дейност. Предвижда се изграждане на лаборатория за научна и развойна дейност и производствени тестове. Продуктите на компанията ще бъдат тествани в европейска сертифицирана лаборатория и ще бъдат сертифицирани от европейски орган.

Очаква се новата фабрика на PPS Manufacturing да започне дейността си от есента на 2021 г. PPS Manufacturing е българска компания, която произвежда нитрилни ръкавици за медицината и хранително-вкусовата промишленост.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).