Откриха учебната година в "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:55 / 15.09.2017
4353
Кметът на район "Източен" Николай Чунчуков беше специален гост в първия учебен ден в две училища, от които прати празнично послание до всички деца, ученици, директори , учители и родители.
Точно в 9.30 часа в Начално училище "П.Р.Славейков" първокласниците трепетно очакваха първия си учебен ден, заобиколени от още по-развълнуваните си родители. 

Директорката Димка Врачева в словото си с гордост подчерта, че учебното заведение е едно от първите иноватавни в Пловдив и ще продължи да развива учениците си по най-успешния за тях начин.
Николай Чунчуков пожела здраве и успех на всички ученици и учители и подчерта, че е изключително щастлив именно тук, където е бил ученик в началното училище, да даде старт на най-новите ученици в образователната система и увери всички, че са в най-доброто начално училище.

Послание към всички отправи специалният гост - Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений. Той призова учениците да уважават своите учители и се помоли за здраве и успехи на всички. В СУ "Найден Геров" след скорошното посещение на образователния министър с вълнение посрещнаха районния си кмет Николай Чунчуков и председателя на Общинския съвет Савина Петкова. Директорът Емил Начев откри церемонията, в която всички посрещнаха знамето на училището и изслушаха химна на Република България. 

Председателят на ОбС Савина Петкова окуражи ученицитге от най-големия етнически квартал и им пожела да са здрави и ученолюбиви. А районният кмет Николай Чунчуков им напомни, че трябва да са постоянни в присъствието си в училище и призова родителите към отговорност за образованието на децата им. Бъдете здрави и неуморни в трудната си работа в училище; ние оценяваме високо вашите усилия и ще бъдем винаги с вас- обърна се той към преподавателите.

Празничните програми в училищата внесоха тържественост и очарователна прелюдия към първия звънец и прекрачване на училищния праг от настоящите първокласници. Сред гостите бяха и Николай Киров- зам. кмет и Стефка Симеонова- гл. експерт"Образование и култура" към районната администрация.

Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).