ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Отговор: Само едно лице чува тропането на токчетата на съседката отгоре
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:04 / 14.12.2022Коментари (6)10261
©
С редакцията на Plovdiv24.bg се свърза Лилия Чолакова. Причината - материалът, който публикувахме в неделя, 11 декември, със заглавие "Пловдивчанка: 1000 евро за кв.м - а вътре? А съседите? Терор, полицията спи".

Ето какво има да ни каже жената:

Здравейте, редовен читател съм на Plovdiv24.bg и с огромен интерес следя всяка публикация. Бях изненадана да видя името на предствляваното от мен дружество – "БГ Домоуправител" в статия, в която се твърди, че професионалният домоуправител не си върши работата:

Съгласно Закона за управление на етажната собственост собственик, ползвател или обитател, който наруши правилата за вътрешния ред в етажната собственост и създаде безпокойство, по-голямо от обичайното, за другите собственици и/или ползватели и обитатели, се наказва с глоба от 50 до 150 лв.

Установяването на нарушенията се описва в протокол, съставен от управителя и двама собственици и/или ползватели. Констативният протокол съдържа данни за лицето, извършило нарушението, описание, време и дата или период и място на извършеното нарушение.

И в конкретния случай стигаме до тук! Единственият обитател в тази сграда, който чува телевизора на съседа, тропането на вилици и чинии от другия съсед и тропане на токчетата на обувките на съседката отгоре, е едно-единствено лице от входа – лицето, от което сте получили писмото. 

Още повече е редно да уточним и къде се намира сградата – на бул. "Шести септември"! Пловдивчани знаем, че във всички сгради, разположени на този булевард на партерно ниво, има магазини, офиси, заведения, а в конкретния случай и сервиз за автомобили и трябва да сме наясно, че живеейки в сграда на централно, оживено място, няма винаги да е тихо и спокойно".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не бих препоръчал Вашата фирма на никого. В нашата кооперация асансьора едната лампа не работи 8 месеца, свалиха една платка за ремонт, сега сигурно чакат да изтече гаранцията на асансьора. Иначе за двата входа таксата за асансьорите е почти 200 лв. Аз се питам само какво ще стане като изгори и другата, сигурно Вие ще ни донесете свещ да си светим
+1
 
 
Няма такова понятие като "трябва да сте наясно, че ... ". Има си ред, има норми за спазване. Един човек, половин човек - няма никакво значение, хващайте се и си вършете работа според разпоредбите.
0
 
 
Г-жа,време е да смениш професията, като цяло за нищо не ставате... Нищо професионално няма в тая така наречена домоуправа... Много сте далече от истината... Направо се чудя кой още ви търси...
+1
 
 
Уважаема госпожо, професионална домоуправителке, опитвам се да не Ви обидя, но не обещавам, че ще успея! Замислихте ли се че ако апартамента с шума е точно над този на жената, например, че е напълно нормално съседите от другата страна на входа или 2-3 етажа нагоре-надолу, да НЕ чуват тези дразнещи звуци. Или важното е продънената фирма да лапа и да не прави нищо. Човека със сервиза защо си го е сложил на пъпа на Пловдив, по Вашата смотана логика, той не е ли наясно, че е на центъра, а не на село и има други живущи под същите основи?
+1
 
 
Не може така да се подхожда - видиш ли само един човек се оплаква, едва ли не тогава няма значение. Утре ако ви блъснат на улицата, тая жена освен и тя да пише как живеем в оживен град, с луди шофьори, че то е нормално трябва да сте наясно че сте потенциална жертва, какво толкова... Хора уважавайте другите за да ви уважават и те ! Щом хората се оплакват явно има причина. Това че други не чуват шум може да има хиляди обяснения - като се започне от начина по който се предава шум по различни повърхности, нещо което госпожа домоуправителя няма как да знае и се стигне до много други фактори
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: