От днес летим до Франкфурт с билети от 9.99 евро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (53)
13:36 / 03.11.2011
26013
С водна дъга бе посрещнат първия самолет по новата линия на летище Пловдив до Франкфурт и обратно, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Малко преди първите пътници по новия маршрут да кацнат на летище "Пловдив", новият кмет на града Иван Тотев и шефът на летището Дойчин Ангелов засадиха дръвче по повод новата редовна линия. Посрещането на самолета на перона бе съпроводено с ефектна водна дъга, а пътниците в обществената чакалня се насладиха на програмата, подготвена от организаторите. Първите пасажери по новия маршрут бяха посрещнати по български обичай с питка с чубрица и мед.
 
На събитието присъстваха и почетният консул на Германия в Пловдив д-р Марияна Чолакова, шефът на Фонда за развитие на летище Пловдив Христо Грудев, депутати, общински съветници и гости.

Дойчин Ангелов каза по време на откриването, че изключително се радва, защото за една година това е третата поред нова линия на летище "Пловдив". Той изказа благодарност на Иван Тотев за цялостната му работа и съдействие още от основаването на идеята за развитието на летището. 

"Като областен управител  и като член  на изпълнителната комисия на ГЕРБ той направи много за това да може да бъдем достатъчно убедителни пред държавата и тя да направи факт всичко, което се случва с летището", заяви още Ангелов. В благодарностите си той не пропусна и Христо Грудев, както и всички, съдействали за откриването на новата авиолиния. 

Шефът на летището не пропусна да отбележи и икономическата изгода, който има регионът. Според думите му, всеки кацнал на летището, харчи до 300-400 евро по време на престоя си тук.

Иван Тотев припомни, че точно преди една година е била първата линия от летище Пловдив до Лондон. 

"Ето, за една година вече има три нови линии. За нас дестинациите до Северна Европа са много важни. Абсолютно съм убеден, че ние много по-често ще започнем да  идваме тук и да обявяваме нови и нови полети", каза в словото си Тотев. Той припочни, че Община Пловдив трябва да изпълни ангажимента и да плати вноската към Фонда за развитие, защото иначе се застрашава като цяло функционирането на летището.

Новата въздушна линия на "Райънеър", най-голямата нискотарифна европейска авиокомпания предлага 1 милион полета по новия маршрут на стартова цени, започващи от 9.99 евро в едната посока с включени такси. Средната цена на билета е 29.99 евро, тъй като за най-атрактивните дати билетите са по-скъпи. Около нова година например цените варират около 50 евро. Авиолинията Пловдив-Франкфурт (Хаан) ще се обслужва всеки четвъртък и неделя, което го прави атрактивна дестинация за уикенд-екскурзии.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (53)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).