ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
От "Технополис" отговориха на огорчения техен клиент от Пловдив
Автор: Васил Динев 13:31 / 18.07.2017Коментари (10)40487
© Google
От магазин "Технополис" се свързаха с Plovdiv24.bg, за да изразят своята гледна точка относно случая, с който ви запознахме по-рано днес. Управителят на магазина Никола Ганчев заяви, че са имали добра воля да влязат в положение и да удовлетворят желанието на клиента си, но при условие, че той върне хладилника опакован и без никакви предмети по него. "Законът не предвижда в седемдневен срок да бъде връщана стока, която няма проявен дефект. Въпреки това ние бяхме готови да направим компромис, но само ако закупеният артикул е опакован", каза още Ганчев.

Репортер на сайта се свърза с Комисията за защита на потребителя, откъдето направиха следното уточнение: без проява на несъответствие потребителите могат да се откажат от сделката в срок от 14 дни само ако са я сключили от разстояние. Връщане на стока с аргумент, че не допада на потребителя, не е правилен размер или подходящ цвят и прочие не е предвидено в закона, освен в случаите, когато сделката е сключена от разстояние или извън търговски обект.

От институцията все пак посъветваха пловдивчанина Найден Добрев да се свърже с тях, за да разгледат детайлно случая.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ако клиентът беше питал чичко Гугъл преди да вдига патърдия и да плюе по магазина, щеше да се образова и да види, че не е като в американските филми или в американската практика. В случая и аз не бях наясно, но потърсих и намерих как стои въпросът в БГ. Съчувствам му, но не е прав.
+1
 
 
Аз съм доволен от магазин Технополис, като поне служителите им са малко по-компетентни от останалите вериги, където не знаят какви наличности имат по складовете, ноктите са им по-важни от продажбите и т.н. Що се отнася до гаранцията, опитайте се винаги да се свържете с главния сервиз, когато ми се наложи това беше пик, които изпратиха стоката към София. Спестих около 1 седмица.
+1
 
 
Преди около година си купих електрическа кана от този магазин,която имаше 1 год. гаранция и струваше около 50 лв.Работи 1 месец и се развали.Взех я, отидох до магазина, записаха ме и казаха, че до 2 седмици ще ми се обадят.Мина месец и аз пак я взимам и отивам до магазина.Извиниха ми се за забавянето и казаха,че ще ми се обадят и така до днес. Не мога да си обясня дали е безотговорно отношение към клиента или просто така си работят,но както и да е.Наскоро си купих апартамент и ще ми трябват доста елетроуреди,но със сигурност няма да са от там,а като гледам снимката с паркинга отпред, явно не съм единствения разочарован клиент.
+2
 
 
Той разбира се няма да се свърже с КЗП, защото му е пределно ясно че не е в правото си и просто е искал да направи лоша реклама на технополис... такава обаче няма.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: