От Общината обясниха за новата бариера близо до Главната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:36 / 28.04.2020
7214
Ето какво съобщиха от пресцентъра на община Пловдив във връзка с новата бариера, за която Plovdiv24.bg ви информира още вчера:

"Започна поставянето на бариера на ул. "Княз Александър Дондуков-Корсаков“. Това съобщи ресорният заместник-кмет "Обществен ред“ Йордан Ставрев. Вече са положени кабелите и циментовата основа. Контролираният достъп до тази най-централна част на града ще бъде по подобие на вече работещите на входовете на Стария град бариери. Изграждането е във връзка с Генералния план за организация на движението и Плана за антитерористични мерки от миналата година.

"В електронното устройството на бариерата са внедрени интелигентни системи, които ще могат автоматично да четат номерата на превозните средства. Ще има и камери, които ще записват преминаващите“, сподели Йордан Ставрев. Той допълни, че ще бъдат направени тестове за сработване на нововъведението, като през това време ще се изяснят документите и условията, на които живущите и работещите в зоната ще трябва да отговарят, за да имат безпрепятствено влизане или излизане през пункта.

"На всеки един с право на достъп ще бъдат осигурени чип карти/пропуски. Ще бъде определен и гратисен период, в който желаещите ще могат да подават заявления в Община Пловдив“, уточни заместник-кметът.

Служителите на ОП "Общинска охрана“ ще продължават да работят на място, за да контролират, указват и помагат на гражданите. Служебните автомобили на полицията, пожарната, охранителните фирми, линейките, куриерите и такситата веднага ще бъдат допускани. Ще бъде осигурен и достъп на фирмите за доставка за времето, за което те трябва да предоставят стока на магазини, ресторанти, аптеки и т.н.

На по-късен етап подобна бариера ще бъде изградена и на ул. "Железарска“. До окончателното въвеждане и на двете съоръжения колите ще продължават да влизат по досега създадената организация".

Виж коментарите (0)

Още по темата (105):
13.04.2024 Заради "Марица" и "Родопи" искат да променят Плана за устойчива градска мобилност на Пловдив
04.04.2024 Поредна зона в Пловдив с еднопосочно движение
23.03.2024 Пловдивчанин: Искам по-бързо да стигна до работа, какви са тези светофари?
09.03.2024 Шофьорка се ядосва и псува, гази закона в еднопосочна улица
04.03.2024 Еднопосочно движение изнерви 10 000 души в Пловдив
24.02.2024 Слагат светофар на кръстовището, на което напоследък станаха най-много катастрофи
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).