Осъден за поръчково убийство в Чехия иска да бъде пуснат от затвора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:16 / 15.07.2010
1580
Пеньо Мангъров-Чешкия, осъден на 20 години затвор за поръчково убийство в Прага, обжалва мярката си на задържане, като настоява да бъде пуснат от затвора. Пеньо Мангъров от Карлово бе обвинен, че през декември 1998 година и през април 1999 година е извършил две убийства в Прага. Той бе признат за виновен за това, че на 27 декември 1998 година в чешката столица, в съучастие като извършител с Мартина Шиманкова и Раул Кохнер (подбудители и помагачи) и с Иржи Хомолка (помагач), умишлено е умъртвил чешкия гражданин Ладислав Цимерман от Прага. Посредник между богатата наследница, която поръчала убийството, и българина бил частният детектив Раул Кохнер.

Повдигнато му бе и второ обвинение за убийството на чешкия гражданин Иржи Витек, извършено по поръчка на неговата тъща, но по него Мангъров бе оневинен. Поръчковият убиец излежава и деветгодишна присъда за изнасилване, извършено у нас след бягството му от Чехия. Той е съден и за измама, но делото е завършило със споразумение за глоба.

Наскоро стана ясно още, че от затвора Пеньо Мангъров подържа профил в интернет. Там той е публикувал подробности за себе си и много свои снимки. Днес затворникът каза пред журналисти, че има намерение да се жени отново, но само ако не бъде пуснат от затвора. Това озадачи журналистите, които решиха, че се е объркал, но той повтори, че ще се жени само ако не бъде пуснат от затвора. След това поясни, че избраницата е юношеската му любов и че е бизнес дама. Попитан поддържа ли страницата си, затворникът бе категоричен, че я поддържа, дори предложи на журналистката, задала въпроса, да се запознаят в мрежата.

Мангъров бе женен за кратко време за адвокатката си и бивш столичен прокурор Соня Алексиева, която го защитаваше в съдебната зала. После, по време на едно от заседанията, лично я изгони от съдебната зала и смени адвоката си.

Междувременно, след последното заседание Прокуратурата повдигна още едно обвинение срещу Чешкия за хулиганство, след като в яростта си той срита съдебните банки и псуваше.
Съдът отложи гледането на мярката днес за 16.00 часа.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (15):
30.07.2010 Обвинен за убийства в Прага застава пред съда за хулиганство
16.07.2010 Отложиха бързото производство срещу Чешкия за края на месеца
16.07.2010 Гледат бързото производство за хулиганство срещу Чешкия
16.07.2010 Делото срещу Пеньо Мангъров се прехвърля в Софийския градски съд
16.04.2010 Разследвания за убийство Мангъров остава в ареста
16.04.2010 Заподозрян като наемен убиец не иска да чака в ареста развоя по делото
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).