Опита на Израел в управлението на водните ресурси обсъдиха кметът на Пловдив и посланик Йорам Елрон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:18 / 09.12.2021
1073
Управлението на водните ресурси е една от областите, в която община Пловдив и посолството на Израел в България ще обменят опит и ще си сътрудничат в бъдеще. Това стана ясно на среща между кмета Здравко Димитров и посланик Йорам Елрон. Вече са инициирани разговори по темата и с представители от различни министерства. Намерението е висококвалифицирани експерти от Израел да обменят опит с български специалисти, най-вече за намаляване на загубите на питейна вода, също и за прилагане на технологии за подмяна на остарялата водна инфраструктура.

Здравко Димитров запозна дипломата с дългогодишния проблем с водоснабдяването на града. "За мен е изключително важно да реша този въпрос за пловдивчани. Затова и проектът за каскада "Въча“ е един от приоритетите в моя мандат“, каза той и допълни, че смята да постави темата на дневен ред пред редовното правителство.

Кметът обясни, че проектът е включен в Плана за интегрирано развитие на общината (ПИРО), заедно с градската железница и Околовръстното шосе.  Очакванията му са и през новия програмен период да може да се разчита на европейско и държавно финансиране, необходимо за реализирането на проектите.

Негово превъзходителство сподели, че Пловдив е знаково място за еврейския народ,  който пази спомена за спасените от лагерите на смъртта български евреи.

По време на срещата, в която взеха участие и заместник-кметовете Стефан Стоянов и Йордан Ставрев, бяха припомнени и успешно реализираните съвместни проекти в областта на културата като и двете страни изразиха намерения за задълбочаване на връзките в тази посока.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).