ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Охранителят Георги Енев лично чу решението на съда: Остава в ареста!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:03 / 08.07.2012Коментари (22)11048
Пловдивският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Георги Енев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Пред журналисти обвиняемият каза, че се чувства объркан. Адвокатът му поиска по-леката мярка, а именно - "домашен арест".

Енев е обвинен в това, че на 22.06.2012 г. в Пловдив като длъжностно лице - охранител инкасо в "Г4С Секюрити Сървисиз България" София е присвоил чужди пари - сумата от 1 470 000 лв., собственост на "Райфайзенбанк", "Юробанк " и "Про Кредит банк", връчени в това му качество да ги пази, като длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай - престъпление по чл. 203 ал.1 от НК.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. 

Георги Енев е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че именно той е извършил деянието, в което е обвинен. 

Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъплениe, както и да се укрие, се казва в мотивите за решението.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд. В случай, че бъде обжалвано, следващото дело ще бъде на 12 юли, четвъртък.



Още по темата: общо новини по темата: 94
19.12.2022 »
18.05.2022 »
03.04.2022 »
02.04.2022 »
01.04.2022 »
07.01.2022 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Отначало мислех , че е жертва на отвличане и че той няма много голяма вина . Но след като той не разкрива нищо от случая как е станало, значе той трябва да се понесе наказанието произтичащо от закона, да бъде задължен да възстанови парите и да се излежи наказанието. Какво значе не били описани номерата на пърите. Все някакви вратички за измъкване. Затова пърите , които трябва да върне също може да не бъдат описани. Какво значе едни номера , ако сумата е в милиони.Да върне парите - стига заблуди.
0
 
 
Историята с това охранителче и коментарите, които предизвика, са един умален модел на шизофренията в модерното българско общество. Първите реакции бяха на възхвала, окуражаване ("Дръж се, момче!"), съчувствие и какво ли не. След като се предаде същите хвалители започнаха да пишат как бил пълен глупак, как се знаело, че никаква няма да я свърши и т.н. Първосигнално, късопаметно и по балкански! Същите тези хора поверяват държавата си на сенилен и лукав престолонаследник и после мрънкат, че не направил нищо, дават си надеждите на комсомолче без един работен ден стаж и после циврят, че ги окрал с крадливите си другарчета, гласувалите за Борисов сега крещят, че е бивша мутра. Пълна липса на мисловна дейност, критичност и последователност - само истерично крещене, възхвали, тежки клетви и комплекси, които дори водят до симпатии към престъпници. Тъжно!
0
 
 
Първо няма никаква присъда издадена, още се води следствие. Второ, за присвояване на особено големи суми и при отежняващото обстоятелство, че парите са му били поверени на съхранение, присъдата е до 20г. Трето, много филми наистина са се загнездили в съзнанието на подрастващите, готови да поставят на пиедестала един обикновен крадец. Утре какво ще стане, ако всички, които имат достъп до служебни пари почнат да си ги присвояват по "примера" на този шмекер. Или далаверката е нещо, което се превръща в национален спорт? С търговийка, прецаквания и кражби държавата няма да стигне по далеч от околовръстното и ще си е все на това заблатено положение.
на 08.07.2012 г.
+3
 
 
Чета коментари щял да си излежи 7-8 годинки и после милионер. вие сигурно сте луди. първо това е затвор, не бар. това са 8 години от живота ти, всичко се променя, майка му и баща му могат да умрат, да няма живи роднини, той ще изпусне една пета от реалният си живот , като излезе нали разбирате , че ще го пуснат на срста и не може да изхарчи една стотинка бе малоумници. Нали ще го погнат нападжий и ченгета и като си купи сладолед ще го питат откъде е взел парите. абе ей луд народ сте мамка ви . Като се лепнат до него на следене е не може да пръдне без да го разберат кви пари ще харчи това да не е някой филм бе .
+7
 
 
Трябва да се отбележи и че откраднатите пари са на банки-дали присъдата щеше да е такава,ако беше откраднал от дом за възрастни хора или за сираци?
+1
 
 
Е ТОВА Е САМО РЕКЛАМА НА РОДНА МИЛИЦИЯ И БЪРЗОТО НИ ПРАВОСЪДИЕ
0
 
 
за да започнеш работа във фирмата като инкасо вече ти искат 20 000 лева
+4
 
 
еми гласуваж за станишев и ахмед или костов те, горките, никога не са били на власт... може пак да ни оправят. или пък кунева, дето е уш независима апак зад неа куп банки и ЦАРЯ дето дойде по едно време да ни спасява апак си зе само декарите земя и ни го начука здраво дъртя пе*ерас
+2
 
 
от 10те години ще лежи 7 и като даде някой лев на шестия месец ще е свободен
+10
 
 
Ами те политиците и управляващите крадат по доста повече,защо и за тях няма затвор???Те направиха така,че хората да не могат да живеят и или се самоубиват или крадат, или убиват за 5лв.Това е целта,нали?Да се самоизяждаме едни други,ето това прави Бойко....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: