Одобриха един от мегапроектите за Пловдив! След него градът ни никога повече няма да бъде същият!

Автор: Васил Динев
Коментари (25)
15:42 / 11.10.2017
62103
Проектът за "Развитие на железопътен възел Пловдив" е одобрен след подадено проектно предложение за кандидатстване за финансиране със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ). Това казаха за Plovdiv24.bg от НКЖИ. И още: 

НКЖИ е на етап усилена подготовка на процедурата за избор на изпълнител за "Проектиране и изграждане на участъци от железопътен възел Пловдив" по проект "Развитие на железопътен възел Пловдив". Проектът представлява важна част от цялостната концепцията за рехабилитация и модернизация на железопътна линия Пловдив - Бургас и ще бъде реализиран в обхват и срокове съгласно стратегията на НКЖИ.

Предвижда се модернизация на железния път, контактната мрежа и системите за сигнализация и телекомуникации с осигуряване на габарит за електрифицирана жп линия. Обновяване и усилване на съществуващите съоръжения, както и изграждане на нови на местата на тези, които са с изтекъл жизнен цикъл и недостатъчна носимоспособност. 

Планирано е изграждане на пътни надлези на местата на съществуващите автомобилни прелези, закриване на пешеходните прелези и изграждане на пасарелки или пешеходни подлези. Ще бъдат изградени и шумозащитни съоръжения в зоната на урбанизираните територии.

Предвижда се доставка и монтаж на нови маршрутно компютърни централизации за гара Скутаре. В обхвата на проекта е включена дейността по проектиране и изграждане на комуникационен пробив под жп ареала на Централна гара Пловдив, свързващ бул. "Васил Априлов" и бул. "Македония.

Прогнозната дата за стартиране на договор за проектиране и строителство е в началото на месец април 2018 г. В стратегията на проекта се предвиждат 12 месеца за проектиране и стартиране на строителните дейностите в началото на 2019 г.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (25)

Още по темата (23):
19.10.2023 Костадин Димитров пред министър Гвоздейков: Пробив под жп линията на "Пещерско" е решение на задръстванията
13.02.2023 Махат прелезите в Пловдив и повдигат на 15 метра жп линиите с 200 млн.
лева
15.08.2022 Ето чия е била товарната композиция, преминала през Пловдив снощи
15.08.2022 НКЖИ за среднощния влак през Пловдив: Сигналът е подигравка с нас!
15.08.2022 Сигнал: Досега не бяхме преживявали подобен ужас, тресеше се, все едно е 4 по Рихтер!
29.05.2022 Сигнал: Нормално ли е в 400 000 град да има железопътна линия?
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).