Очарователна къща пази духа на Пловдив от зората на миналия век

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (0)
14:39 / 17.07.2022
5851
Бяла спретната къщурка с къпинак отпред, така можем да стартираме описанието на една от най-редките гледки, които вече можем да видим в града ни. Къщата с къпините, една от малкото останали в Пловдив, които привлече вниманието на Plovdiv24.bg.

Схлупената къщурка, явно изоставена от собствениците си, вече почти не се вижда от прораслите около нея растения в двора.

Това е вече изключително рядка картина, която има и то в центъра на града под тепетата. От двете й страни като великани контрастират високи модерни сгради, а тя като последен мохикан очаква своята съдба. 

А всички знаем каква е тя - да бъде продадена и разрушена от следващия инвеститор и на нейно място да изникне още една висока жилищна кооперация.

Подобни сгради ще виждаме все по-рядко и те ще ни напомнят за това как е изглеждал града ни преди на мястото на еднофамилни къщи, да се появят 4-5 етажни кооперации. За някои подобни гледки са романтични, за други са стряскащи, зависи от гледната точка.

Хубавото е, че все още няма табела "Продава се", което ни дава основание, че ще се радваме още малко на къщите като тази - от едно време.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Това е листата на БСП в Пловдив, която ще атакува новия парламент...
Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнерве...
От Дионисий до Орфей - наслада за сетивата и душата, само в преда...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Забавен надпис на автомобил с пловдивска регистрация предизвика ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).