ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общинският съвет на атака срещу новия софийски боклук
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:20 / 16.09.2010Коментари (29)13586
© Plovdiv24.bg
Отказът Пловдив да приема повече софийски боклук ще е основната тема на днешната извънредна общинска сесия, свикана специално за случая по искане на 18 съветници.

Предимно представители на управляващите в местната власт, инициаторите за днешното заседание предлагат отмяната на принципното си съгласие за приемане на нови 30 хил. т столични бали срещу 8 млн. лв., по което нямаше развитие. Междувременно се оказа, че правителството не изпълнява поетите си ангажименти срещу приетите 100 хил. тона софийски отпадъци, като все още не е изплатило и стотинка от дължимите за тази година 15 млн. лв., поради което общината беше принудена да ореже важни обекти от инфраструктурната си програма. Пловдивските еколози пък изчислиха, че остатъчният капацитет на сметището в Цалапица е 120 хил. т и дори да се приложи законовата поправка, според която държавата има право на 10%  от него, пак няма място за 30 хил. т. От София обаче изпратиха фирма и тя измери депото на 300 хил. т.

"Искаме да знаем как се казва фирма и дали не е същата, която издокара удобните резултати при измерването на сметището в Суходол. Колко й е платено за услугата?", попита председателят на Общинския съвет Илко Илиев пред репортер на Plovdiv24.bg.

Онзи ден Министерският съвет взе официалното си решение да депонира въпросните 30 хил. т. Според кмета Славчо Атанасов правителството обявява воняща война на Пловдив, от неговата партия ВМРО-НИЕ заявиха, че ще подкрепят всякакви протести срещу боклука. От СДС със специална декларация също се противопоставиха на правителственото решение. Интересно ще е днес да се чуе позицията на общинските съветници от ГЕРБ. Очаква се поредната гореща сесия.


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
тези боклуци нямат място в Пловдив приехме не знам си колко хил. тона боклук и спестихме на държавата солени глоби и срещу "заплащане" и за награда още боклук "браво" това се казва политика хубаво си помислете за кой ще гласувате ама много хубаво и е важно да се гласува на всяка цена ако ще и бюлетината да е невалидна ако никой не ви хареса то поне не даваме възможност да спечели най крадливия купил най-много гласове който ще иска на всяка цена да си избие парите в пъти
0
 
 
Тука има изказано мнение доста подплатено с цифри,което е изненадващо за един обикновен пловдивчанин.Лесно е да се защитава силният на деня.Трудното е да се отстояват интересите на пловдивчании града.Тази логика на грижата на правителството да не се крадат пари от сегашното управление и за това да не се дават парите,който се дължат по договор изобщо не е издържана.Договорите са за това за да се спазват и за това има и подписи на отговорните хора под тях,за да няма после интерпретации като на прежде пишещият.Може и да е прав ,че парите не се дават за да може да се разходват от следващият кмет на Пловдив,който се предполага,че ще бъде на ГЕРБ,но това не е основание да не спазват договори.Лесно е да се установи дали някой от това управление на града краде.Правителството има механизмите и власта да установи това,но досега не съм чул нещо да е установено,а голи приказки хвърлени от анонимни писачи не ангажират никого.Виждам ,че си има и подгласници,които може и да са съпартийци,приятели или даже един и същ човек.Ние ,които гласувахме за ГЕРБ и най-вече за Бойко Борисов,чакаме да бъдат разкрити далаверите на Чомаков и Атанасов,ако и това не се изпълни,тогава защо да гласуваме пак за ГЕРБ,особено когато виждаме ,че досега работи само и изключително във вреда на Пловдив и неговото население.Не смятам ,че ако не харесваш един кмет,защото не ти се подчинява трябва да наказваш хората,който са го избрали,макар че те са гласували за този кмет и за същата тази партияГЕРБ.Ако Бойко Борисов има някакъв карес на Славчо Атанасов и си го изкарва по този начин на целият град,като го засипва с боклуци,закрива културни институции и не си изпълнява договорните задължение,то това не говори добре за политика Борисов.От друга страна в София все повече се съсредочава бизнеса,културата,спорта и т. н.Ние вече започваме масово да се изселваме от този град на мърсотията и да търсим работа в столицата,която и без друго се задъхва.Чудя се кому е нужно това.Вероятно някой има изгода.
+2
 
 
Кражбите в Пловдив продължават да се вихрят както по времето на Чомака. Да оставим софийските боклуци за момент настрана и да видим какво е положението с пловдивските боклуци. Общинската фирма Чистота без каквито и да било публични конкурси си наема ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ, ЗА ДА И ВЪРШАТ РАБОТАТА. Отделно там си има някакви съдебни дела и спорове, но мъглата е много гъста, та малко се знае - за плячката пловдивски боклуци се борят няколко големи хищника. Нали сме най-мръсния град в Европа, келепира е голям, печалбите гарантирани и без никакъв риск. Регионалното сметище в Цалапица е изградено на държавна земя и с държавни пари, но е подарено на Община Пловдив, която го е преподарила на ЧАСТНА ФИРМА, НАРЕЧЕНА ОПЕРАТОР, ДА ГО СТОПАНИСВА. На тази фирма Общината Пловдив плаща при депониране на собственото си сметище за невероятно сложната услуга, изискваща небивал маркетинг и мениджмънт - кантар бруто и тара, изсипване на боклуци, разстилането им с булдозер, плюс охрана от няколко пенсионера, от 800 хиляди до един милион лева годишно. Другия емблематичен пример е общинския завод за боклуци в Шишманци, който създаде работни места в чужда община?! и е на 50 километра от Пловдив, което вдига разходите за транспорт до там петкратно?! Заводът, построен с пари от държавата (32 милиона) и общинския бюджет (10 милиона), е подарен на мутрата Николай Гигов и овчарския скачач и първокласен селски бек Атанас Търев - те са ОПЕРАТОР НА ЗАВОДА с един единствен клиент - Община Пловдив, която притежава всяко болтче там, по думите на Главчо Атанасов. КАКВО ИЗЛИЗА - ВЪПРЕКИ ОГРОМНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА ДЪРЖАВАТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО, въпреки огромната добронамереност на правителството в София, което излива купища пари в Пловдив, МЕСТНАТА ВЛАСТ В ПЛОВДИВ ПИЛЕЕ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ПАРИ И РЕСУРСИ И ГИ ПРЕНАСОЧВА В ЧАСТНИ ДЖОБОВЕ. Откъде накъде ТЕЗИ ХОРА ЩЕ ПИШАТ ЗАЩИТНИЦИ НА ПЛОВДИВ? Браво на моето правителство, което не желае повече да сътрудничи на тези престъпници! Парите на Пловдив ПО-ДАЛЕЧ ОТ ГЛАВЧО АТАНАСОВ!
-1
 
 
Здравейте колеги. В София се строи Завод за боклук, който е около 5 пъти по-скъп (209 милиона лева) от нашия и много по-модерен - с много по-модерна технология. Софийския завод е финансиран с пари от Еврофондовете, т.е. излиза им без пари и със сигурност ще си остане общински, а няма да го подарят на една мутра и един овчарски скачач, както направи нашия тъп антикмет. В момента София е единствения град в България, в който на 3 инсталации се прави сепариране на боклука - отделяне на годните за рециклиране от биологичните боклуци. Много скоро софиянци ще си решат проблемите с боклука за 40-50 години напред. Да, София имаше НАСЛЕДЕНИ грандиозни проблеми с боклука и какво ли не, породени от най-гнусна корупция, процъфтявала в чудовищни размери по времето синия кмет Стефан Софиянски. В не по-малък размер се развихри корупцията и по времето на синия кмет на Пловдив Чомаков, при който почти цялата общинска собственост беше подарена на "бизнемена"-свинар-другар Гергов. Неговия ученик Главчо Атанасов направи всичко възможно да задмине учителя си и нанесе финансови щети на Пловдив (преки загуби и пропуснати ползи) не по-малка от половин милиард лева. На този фон ако Дянков опази от този глупак 15 милиона подаръци за софийските боклуци и 30 милиона заем, ще е просто нищожно (една десета от възможните щети, спасени за града), но все пак е нещо и е най-малкото опит за противодействие на тези кражби. Безброй пъти съм писал за явните и гнусни кражби и злоупотреби, а те въобще не са тайни. Самият бизнемен-свинар-другар наскоро най-чистосърдечно си призна, че е бил злонамерен от самото начало - правил се на уж на самарянин, а целта му от самото начало била да открадне Пловдивския панаир. А между другото му харизаха половината стар град, част от Марица, разсадника (част от парк Отдих и култура) и какво ли още не - все УЖАСНО НЕатрактивни имоти според бизнесмена-другар-свинар, на които той се мръщи, видите ли. Но никога няма да ги върне доброволно, нали? В крайна сметка откраднатото си е откраднато и то с любезното съдействие на Главчо Атанасов и съветниците от БСП, ВМРО-ние и Атака. Дани Каназирева е най-новия адвокат на крадеца-свинар. А председателят на съветниците от БСП Николай Радев и уж представител на Общината в Пълдинтуринвест е всъщност платено мекере (подлец, подлизурко) на Гергов и защитава неговите крадливи интереси. ТЕЗИ ГНУСНИ КРАДЦИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ПЛОВДИВ! Как може все още да има толкова глупави хора да ги подкрепят? Какви пловдивчани са те? КОЛКТО ПО-ДАЛЕЧЕ СТОЯТ ПАРИТЕ НА ПЛОВДИВ ОТ ГЛАВЧО АТАНАСОВ, ИЛКО, ГЕРГОВ И ДРУГИТЕ БОКЛУЦИ, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА НАШИЯ ГРАД. Българското правителство в момента прави най-добрата услуга на Пловдив - да запази неговите пари, парите на Пловдив, чисти и неопетнени, за едно 1000 пъти по-добро бъдещо управление.
+5
 
 
Значи,когато се приемаше софийския боклук МС нямаше нищо против факта,че кмета и ОС бяха от друга партия,но когато дойде време да се плаща друга песен запяха,че даже и закона промениха в техен интерес.Проблема със софийския боклук съществува от 4-5 години,но не се търси начин за трайното му решение.Проблема ще се реши или като се изгради завод(сметище) около София за софийския боклук или като се отварят нови работни места извън столицата.Тогава много бързо София ще реши и проблема със задръстванията по улиците и много други.Големия въпрос е дали някой има полза от това или ......
на 16.09.2010 г.
+5
 
 
И досега Пловдив е приемал софийски боклук, но срещу заплащане, което все още чака. Сега управляващите си гласуват да го приема без заплащане, защото им е по изгодно. Няма никакъв проблем Пловдив да приеме чужд боклук от други градове, стига да не е от София. Въпроса опира само до пари.
+6
 
 
Не е редно да се блокира цял град, само защото МС и ОС са от различни партии...
+4
 
 
Пловдив-столица на боклука!Заслужихме си го!След като сме най-мръсният град в ЕС няма защо да се дърпаме пред шопската експанзия.Нека ни затрупат с бослуци за да затвърдим статута си и да се гордеем,че сме се надупили пред големият брат София.Чудя се само защо не си използват техните депа.Може би защото онези селяни изкараха лопатите и коловете за да защитят децата си,макар че всички те работят и хвърлят боклуците си точно в столицата.Но докато има хора в този град ,които мислят само по партиини директиви,така ще бъде.Да ни е честито!Най-после станахме столица,макар и на боклука.Това си го заслужихме с нашето бездействие и малодушие.
+3
 
 
Гледах ги Илко и въпросната госпожа за 5 мин по БНТ тази сутрин. Първо - Илко се държи като брутален селянин и явно не му пука, че го дават в национален ефир и си се държи все едно е на улицата. Отвратително е Пловдив да се представлява от брадат селянин и още един, който като си отвори устата пред хора и потъвам в земята от срам.... Относно боклука - да се оповести коя е тая фирма, която е извършила оценката. След това да се направи независима експертиза и това е. Излишно се раздува спора. Явно това е повратния момент - колко е капацитета на сметището. Ами да се направи независима оценка и това е.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: