ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общинският кризисен щаб в Пловдив с още по-сериозни мерки срещу разпространението на коронавирус
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:50 / 15.03.2020Коментари (20)64096
© МВР
Да се удължи работното време на хранителните магазини в Пловдив, така че да се ограничи струпването на хора на едно място и по едно и също време. Това предложение отправя общинският кризисен щаб към управителите и собствениците на големи търговски вериги.

"По този начин искаме да успокоим хората, че ще могат по всяко време да закупят стоки от първа необходимост без да се налага да се редят на опашки", заяви кметът Здравко Димитров. Той призова за запазване на спокойствие и спазване на всички необходими мерки и предписания на националния кризисен щаб.

Кметът бе категоричен, че трябва да се изпълнява точно пропускателния режим и да се сведе до минимум струпването на хора на едно място. "Стоенето вкъщи може да спаси човешки живот", подчерта той.

Конкретно решенията от днес са:

1. От утре общинският кризисен щаб започва да набира доброволци, които при нужда да могат да се отзовават по всяко време. В това число и медицински кадри, студенти последен курс по медицина, които да се включват в общите усилия на община Пловдив и общинските здравни заведения за ограничаване разпространението на коронавирус. Записването става на тел. 032/656700 или на email: info@plovdiv.bg.

2. Домашният социален патронаж, който обслужва 450 човека, продължава своята дейност, като има готовност да се увеличи с още 300. Храната в социалните трапезарии ще се разнася пакетирана по домовете. Затварят се центровете за обществена подкрепа.

3. В понеделник детските кухни ще работят, но от следващия ден, вторник, 17 март ще бъдат затворени до второ нареждане.

4. Временно служителите на ОП "Паркиране и репатриране" няма да обслужват "Синя зона" с билети. Услугата ще може да се заплаща с машините за паркинг и чрез SMS, съдържащ регистрационния номер на автомобила на кратък номер 1332.

5. Бюрата за закупуване на карти за градския транспорт ще продължават да работят, като се спазва пропускателен режим без струпване на хора на едно място.

6. Приканваме родителите да спазват предписанията на Община Пловдив и да не водят децата си на детските площадки. Пространствата за игра ще бъдат оградени със специална лента и указателни табели.

7. Общите събрания на етажните собствености се спират до преодоляване на извънредното положение. По възможност събирането на такси ще бъде онлайн, а ако се налага това да става от врата на врата, то да се спазват препоръките за обезопасяване с маски и ръкавици от страна на ангажираните със събираемостта. По инициатива на кмета на "Тракия" Костадин Димитров домоуправителите вече помагат на самотни възрастни хора.

 "Призоваваме хората да бъдат по отговорни, да не пътуват, да не ходят при роднини в друг град или в чужбина. А тези, които се връщат от друга страна да спазват 14-дневната карантина", заяви старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР - Пловдив.

Общинският кризисен щаб заседава всеки ден и своевременно ще информира гражданите за взетите решения.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кмета може да иска да работят денонощно, но да замести само за ЕДИН ден някой продавач за да разбере за какво става на въпрос.
0
 
 
Точно обратно да се намали работното време.Те знаят ли как се работи под напрежение .Да не сме от желязо продавачите.
0
 
 
В градскиыа по двама ли се кацват .Народа го преварнаха в маимуни
0
 
 
Сичко е измама само вище дюнерите и опашките на тях после контрол имало
0
 
 
Никви мерки няма всичко е пародия!
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 16.03.2020 г.
0
 
 
А защо се налага потенциално заразни на собствен ход да ходят до боницата и да висят с часове да им се взимат проби?! Така ли се спира пандемия?! Защо не вземат пример от германците- има си специално екипирани екипи, които отиват до дома на съмнителния пациент и взимат секрет ,без дори да влизат в дома му,и го изпращат в лабораторията. Ако е положителен резултата му се обаждат по телефона и дават своите наставления! Така се ограничава зараза!
0
 
 
Абе всичко хубаво, но колко теста имаме в болниците в Пловдив и персонала точно колко е запознат с прецизното вземане и адекватното придвижване до специализираните лаборатории. В болницата не най- важно е храната и тоалетната хартияГОВОРЕТЕ ЗА ТОВА.Говорете ясно и прозрачно.
0
 
 
Какви мерки,големите заводи около Пловдив/Либхер, Латикоер, Сенсата, Осрам и т. н/, в които работят по 300-1000 човека накуп в общо помещение защо не затварят!? И се возят в автобуси един до друг като сърдели. Мерки ли-пълна пародия са тези мерки!
0
 
 
Работя в строителен хипермаркет. Защо не ни затварят? Имаме около 3000 клиенти дневно. Това ли са ви мерките?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: