Общината лъже, че не са предприети мерки за Младежкия хълм, заявиха от РДНСК

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:05 / 20.08.2010
2101
РДНСК взе отношение по въпроса относно проблемите с цитираните в изказванията на представители на администрацията на община Пловдив други обекти - "загражденията на Младежкия хълм", "моста Адата", "Асеновградския надлез", "пътя Карлово-Пловдив" в ДНСК има информация само за извършени временни заграждения с приблизително 60 сантиметрови дървени колчета, ленти и тел на частни имоти, възстановени със знанието на община Пловдив в парка на Младежкия хълм.

Не отговарят на истината твърденията, че от регионалната структура на ДНСК не са предприети действия по сигнала на община Пловдив за посочените заграждения. Извършена е проверка от служители на Сектор Пловдив при РДНСК-Южен централен район и е уведомена общинската администрация, че поставените дървени колчета, ленти и тел не представляват строеж по смисъла на ЗУТ и ако са неподходящи по местонахождение, то отстраняването им е задължение на самата общинска администрация. Независимо от дадения отговор е изискано от собствениците да премахнат доброволно загражденията, извършена е повторна проверка, установено е с протокол доброволното премахване на загражденията, за което отново е уведомена община Пловдив.

Следва добре да се знае, че общинската администрация има изключително големи задължения и правомощия по ЗУТ да упражняват контрол по законосъобразност на изпълнението и ползването на строежите. От органите на ДНСК своевременно се предприемат действия по получени сигнали за нарушения, както от граждани, така и от други ведомства. За останалите от изброените обекти, в ДНСК не са представени преписки от общинската администрация, образувани в рамките на компетенциите й по ЗУТ.


Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
15.11.2010 Долев с оферта към частниците на Младежкия хълм - да дарят парка на
пловдивчани
24.08.2010 Долев иска уволнението на шефа на РДНСК
19.08.2010 Кметът: Сам ще бутна оградите до Младежкия хълм
18.08.2010 Общината прехвърли топката на РДНСК за бодливата тел под Младежкия хълм
21.06.2010 Над 600 си поискаха от кмета тепето
20.06.2010 Внасят подписка срещу бодливата тел на Младежкия хълм
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
МВР министърът: Какво има да се коментира? Не виждате ли останкит...
Пловдив е един от най-големите доставчици на хранителни стоки
Британски студент, убил моторист, прояви претенции в Пловдив
Вижте как осъмна лобното място на Кристиан и Теодора на бул. "Рус...
Любимци на публиката идват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).