Община Чепеларе спира строителството и преминаването на товарни автомобили в Пампорово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:25 / 20.11.2007
908
Община Чепеларе ще издаде заповед за спиране на строителството в Пампорово, заяви кметът на общината Георги Попов по време на заседанието на Постоянния щаб за координация на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи, който се проведе в областна администрация, предаде радио "Фокус" - Смолян. От инвеститорите ще се иска всички обекти да бъдат оградени, а територията около тях почистена.

По този начин строителството в курорта ще бъде спряно изцяло, тъй като подобна заповед издаде и община Смолян. Попов бе категоричен, че заедно с РПУ- Чепеларе, ще бъде въведен и забранителен режим за преминаване на товарни автомобили през курорта за периода 20 декември - 30 март 2008г. Общо 10 машини ще чистят курорта през зимния период. Община Чепеларе е сключила и договор с фирма, която трябва да възстанови уличните лампи в зимния курорт, тъй като в момента той е на тъмно. В тази връзка трябва да се възстановят и 17 улични стълба, които са изкъртени и създават проблеми.

Основните притеснения на институциите имащи отношение за зимното поддържане в частта, за която отговаря община Чепеларе в Пампорово бяха свързани с незавършения ремонт на пътната отсечка Проглед - Автогарата в курорта. Директорът на Областно пътно управление - Смолян инж. Диана Палагачева, заяви, че заради липсата на финансиране отсечката няма да бъде завършена, но фирмата изпълнител е заявила, че няма да има проблеми през зимния сезон, тъй като няма ремонти по самото пътно платно.



Източник: радио "Фокус" - Смолян

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сауна за левче в Пловдив: 37,8° в градския транспорт!
Тръгнаха колите по най-новата улица в Пловдив, разликата с преди ...
В Пловдив проф. Искра Баева коментира как егоизмът победи героизм...
След материал на Plovdiv24.bg отново сигнал за "стена на срама" в...
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).