ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Обмислят даването на уличното осветление на концесия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:00 / 11.10.2010Коментари (8)2531
© Plovdiv24.bg
От общината обмислят интересна идея, да дадат уличното осветление на концесия. Целта е Пловдив да се освети като един нормален европейски град, това заяви пред медиите зам.-кметът Александър Долев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Първите стъпки по идеята са обсъдени още миналия петък, но процедурата ще е дълга, понеже самата концесия трябва да бъде одобрена от няколко министерства, областния управител и ДАНС и накрая да се гледа от общинския съвет.

Авангардната идея за контрол на градската среда ще даде възможност на фирмата спечелила концесията да може да използва електрическите стълбова, за да монтира температурни датчици, реклами, мобилни антени и др. Самата система за градската среда има около 7-8 подсистеми, включително и контрол на трафика.

Тепърва ще се умува какви да са правилата на концесията и каква да е печалбата на общината. Долев заяви още, че в света има не малко фирми занимаващи се с такива дейности, били около 20.

По официални данни към този момент Пловдив е осветен на около 80 %, останалите 20 % тънат в мрак, като тук се включват и някои от входно-изходните артерии на града. Според проучване за възстановяването на осветлението на града ще са нужни около 10 млн. лв.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Едно трябва да се признае на общинската управа - нестихващата енергия за грабеж и унищожаване на града ни. Като за последно - ще грабят, ще рушат и ще поставят града ни във финансови зависимости от гнусни крадци и боклуци колкото се може повече до края на мандата. До момента няма нито една единствена концесия или публично частно партньорство, които да са били в полза на общината. Всички са или пълен провал или чудовищен грабеж. А наскоро другаря-свинар Гергов най-чистосърдечно си призна, че от самото начало имал намерение да преметне Община Пловдив в публично частното "партньорство", което Главчо Атанасов даде за пример като много успешно, а което аз и всички пловдивчани считаме за пладнешки обир. Те примерите са безброй - от пазара на Младежка, през спирките, стадион Пловдив, подлезите, паркингите, терени срещу строителство на детски градини, терени срещу строителство на жилища, операторите на сметището и завода за боклука или увеселителния парк в Отдих и Култура, където Общината просто подари огромен терен от парк на група мошеници. Един типичен пример за този тип далавера - фирма "Регнис" купи 32 дка в "Тракия" срещу условието да вложи в строителство 206 млн. лева инвестиции. А после продаде терена на "Риофиса България" с 40 млн. лева печалба. Същият този гнусен доносник и лешояд Долев още от времето на Чомака та досега участва под различни форми в този гигантски и безкраен грабеж на общински ресурси. Сега се готвят да подарят уличното осветление на някоя "фирма" под формата на концесия уж за да се осветяваме по-добре. Тъй както ни доят с такса смет и хранят една дузина партийни фирми, тъй ще плащаме за поредната "концесия" на уличното осветление. На всичкото отгоре частна фирма ще управлява трафика и ще ни следи с камери. Просто прекрасно. А за най-големите общини стоят заделени огромни финансови средства по европейски програми - но там държавата контролира нещата и местните крадци нямат интерес. Преди един месец Община Ловеч (10 пъти по-малка по население от Пловдив) започна проект на стойност ДЕСЕТ МИЛИОНА ЛЕВА - "Подобряване на физическата и жизнена градска среда в Община Ловеч", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Знаете ли както може да се направи с 10 милиона лева - цялата Главна, Капана, Стария град и целия център може да светнат и да заприличат на Париж. Но това е в Ловеч, драги зрители. Общината Пловдив тотално капитулира от обществените си задължения и аз лично не виждам при това положение защо издържаме кмет и администрация. Можем директно да обявим свинаря Гергов за местния феодал, а данъци да плащаме директно на фирмите му и на фирмите на Гигов, Търев, Славов, чичо Митко и чичко Батаклиев.
+2
 
 
80%??? Това ми звучи като 80% бременна. Не знам по какъв стандарт уличните кандила минават за улично осветление, но съм сигурен, че във викториански Лондон по времето на Джак Изкормвача в Уайтчапъл е било по-светло по уличките. В момента (средата на октомври) дори в 19:30 е пълен мрак, същото е и сутрин! Не мога да разбера за какви национални доктрини и патриотични акции се пали ВМРО-НИЕ-ВИЕ-ТЕ с грижа за сънародници в чужбина, когато на общинската управа въобще не и пука дали всяка по вечер в тъмното по улиците в Пловдив няма да бъдат прегазени по 100 души.
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 11.10.2010 г.
+2
 
 
абе оправете уличното осветление,защото сутрин и вечер е тъмно като в рог!!!ЕВРОПЕЙЦИ СМЕ ВСЕ ПАК!!!
+2
 
 
и така когато свърши концесията градът ще остане в мрак....продават пловдив на парчета това е пълно бе3умие а не авангардн идея..
+2
 
 
Къде са тези 80%?! Половината град тъне в тъмнина....
+5
 
 
то и спирките са на концесия и ги виждаме на какъв хал са,ако и с лампите стане същото по-добре сегашното мижаво тук-таме светене.
+3
 
 
Абе не знам колко е осветен Пловдив, не съм обръщал чак такова внимание. Сещам се само за една улица по която минавам която наистина е лошо осветена (Успоредната на бул.Христо Ботев, от другата страна на линиите. Там има 3-4 работещи лампи, и те са закрити от дърветата. При това само от едната страна на платното. Карал съм там в мъгла - все едно насляпо). А иначе - според мен не само, че няма да спечели ами и ще загуби градът ни от това. Просто не сме готови в крайна сметка ще се получат повече разходи. Или ще се накичим с реклами по стълбовете. Ама пък сигурно някои ще получи комисионна :)
+5
 
 
цитат:
По официални данни към този момент Пловдив е осветен на около 80 %
"осветени" - по булевардите огромни стълбове с мижави лампички, които нищо не осветяват. а по по-малките улици почти декоративно осветление, а да не говорим за главната, където ако магазините не осветяват, ще тъне пълен мрак.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
"Хемус" 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: