ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Няма политически консенсус за заема
Автор: Георги Кирилов 14:45 / 19.12.2019Коментари (1)4963
©
"Нелепа лъжа и манипулация". Така повечето от общинските съветници определиха разпространеното от общината прессъобщение за вчерашната среща относно желанието на кмета Здравко Димитров и администрацията му да изтегли 120 милиона заем.

Съветникът от НФСБ Слави Георгиев стигна по-далеч, като оприличи разпространената информация като абсолютна лъжа. Ето какво още сподели той:

Вие бихте ли одобрили да дадете мандат за преговори за 120 милиона кредит, на база тези "документи"? Аз не.

Вчера се проведе среща между кмета Здравко Димитров, зам-кмета Илия Кирчев, все още неназначения за зам.-кмет Пламен Райчев, областния управител Дани Каназирева, 3 броя п.р-и на кмета, гл.секретар на общината, председателя на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев и политически представените групи и независими съветници в общински съвет Пловдив.

В нито един момент от срещата не е ставало въпрос на предстоящата на 28 декември сесия да се входира предложение за даване мандат за преговори за кредит.

Експозето на зам.-кмета Илия Кирчев подценява интелигентността на общинските съветници. Веднага след експозето ребром поставих следните въпроси:

- Какво е настоящето финансово състояние на общината и кога общинските съветници ще бъдат запознати с него с официален доклад.

- Защо не изискаме тези пари от държавата, вместо да теглим кредит? Все пак ако правителството заделя по 20млн. годишно за Пловдив, това би осигурило 80млн. само за този мандат и би ликвидирало необходимостта от теглене на кредит.

- Поисках оценка за въздействието върху градската среда на всеки един от обектите, нуждаещи се от финансиране.

- Поисках обектите да бъдат оформени след обстоен дебат.

Отговори от зам-кмета Илия Кирчев не получих.

В редките моменти, когато думата взимаше Здравко Димитров, пряко ми бе отговорено, че пари от държавата Пловдив няма да получи, тъй като държавата финансирала околовръстното шосе. На репликата ми, че това шосе е от национално значение и се намира извън територията на община Пловдив, кмета Здравко Димитров реагира остро, но поне стана ясно, че правителството брои тези средства за инвестиция в община Пловдив.

Много колеги, поискаха финансова прогноза за бъдещата събираемост на местните приходи в община Пловдив и всички останахме с впечатление, че ще се изготвя такава.

Цялостното впечатление от вчерашната среща бе, че ще се изготвят пакет от документи, които да бъдат представени на гражданите и общинските съветници, преди да бъдат предприети каквито и да е действия. Но предновогодишно, общинското ръководство е решило да си спести това, като директно входира предложение за даване на мандат за преговори.

Не се и съмнявайте, че гласовете за това в общински съвет вече да подсигурени, от очертаващото се ново трапезно мнозинство.

Както можете да се уверите, реалността очевидно няма нищо общо с разпространеното от нелепата пропагандна машина на общината, която скърца като стар ЗиЛ, още от старта на изключително компрометираното управление на Здравко Димитров до момента.


Още по темата: общо новини по темата: 98
02.08.2023 »
06.03.2023 »
22.12.2022 »
02.12.2022 »
20.09.2022 »
03.05.2022 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 19.12.2019 г.
+2
 
 
"Няма политически консенсус за заема" - не е нужно и да има. Финанси в огромни размери за град като Пловдив трябва да бъдат: 1. обвързани с точно определени обекти от инвестиционната програма и то - рамките на мандата на това управление и 2.да бъдат подложени на референдум от гражданите. Защото: 1.Не политиците ще връщат заема, а хората от този град и 2. Нагледахме се на финансирани обекти, които стоят недовършени, а парите ги няма. Кражби, кражби в огромни размери с подставени фирми не/случайно спечелили поръчките. Та, драги ми политици - всичко друго извън тази схема се нарича ограбване на гражданите и присвояване на средства от определени хора.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: