Няма пари за улица в трагично състояние в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
09:11 / 14.07.2022
3618
Читател на Plovdiv24.bg подсети за критичното състояние на ул. "Арх. Камен Петков" в район "Източен". Улицата е възлова и много натоварена, тъй като на нея се намират няколко училища. Ето какво написа читателят ни:

"Уважаема редакция, търся Вашето съдействие за да попитам кмета на район "Източен" кой и защо извади от Програмата за ремонт за 2022 г. ул. "Арх. Камен Петков"?

Въпросната улица е с паважна настилка и е постоянно "подложена" на разкопаване за ремонт на спукания водопровод под нея /по 5-6 пъти в година/. Доскоро /за няколко месеца/ по нея бе и целия трафик /което още повече влоши състоянието й/  заради ремонта на ул. "Лев Толстой", която бе ремонтирана основно, защото осигурява подхода към х-л "Империал" и бизнес центъра му, т.е. е "много по-важна" от ул. "Арх. К. Петков", която дава достъп до три професионални гимназии, основно училище и жилища на стотици граждани.

В момента улицата е в плачевно състояние, съвсем скоро някой автомобил ще потъне в пропадналите дъждоприемни шахти. Да не говорим за шума и праха от ремонтите. Защо излъгаха хората от квартала, че ул. "Арх. Камен Петков" ще се ремонтира след "приоритетната" ул. "Лев Толстой"?"

Ремонтът на улицата предстои, но е твърде възможно да не се случи тази година, коментира кметът на район "Източен" Иван Стоянов. Проектът е готов и миналия петък е издадено разрешението за строеж. Предстои да стартира процедурата за избор на изпълнител.

Предвижда се премахване на паважа, подмяна на ВиК инфраструктурата, нови тротоари и осветление и велоалея, която ще свързва булевардите "Санкт Петербург" и "Княгиня Мария Луиза". Възможно е да се направи разширение с около 15-20 см на пътното платно за сметка на тротоарите, заради дърветата и стълбовете за осветление, които не могат да се преместят.

Ремонтът ще струва около 3 милиона. Тъй като кметството не разполага с тази сума, парите ще се търсят или от общината, или от държавата. Миналата седмица е получена покана от МФ да се предоставят във ведомството готови проекти, за да се отпусне финансиране. Администрацията на "Източен" е изпратила проектите за ул. "Арх. Камен Петков" и "Славянска". 

Райкметът има идея да се направи посочност на движението по "Арх. Камен Петков" и "Лев Толстой", подобно на въведено по ул. "Ралица" пред ОУ "Васил Левски". Замисълът е по "Арх. Камен Петков" трафикът да върви от юг на север, а по "Лев Толстой" - от север на юг, за да се облекчи движението. Идеята е в начален зародиш и предстои да се съгласува с КАТ и ОП "Организация и контрол на транспорта", уточни районният кмет.

Виж коментарите (0)

Още по темата (285):
04.05.2024 Вижте трагичното състояние на улицата с най-много училища в Пловдив
05.04.2024 Срещу 3,6 млн. лв. премахват паважа на поредната улица в Пловдив
05.04.2024 Кметът на "Южен" лично засади дръвчета по улица "Даме Груев"
16.12.2023 Няма край на тази мъка: Улица "Даме Груев" отново ядоса пловдивчани
15.11.2023 Слагат два светофара на улица "Даме Груев"
14.11.2023 Кметът на "Южен" с редица изисквания към строителя на ул. "Даме Груев"
Още новини от Новини от Пловдив:
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).