Нови подобрения в Центъра. Пловдив посетен от рекорден брой туристи през септември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
14:39 / 26.09.2012
9393
"Пловдив се превръща в център на културния туризъм", заяви днес пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев. Само през септември градът ни е посетен от рекорден брой туристи, между тях и много групи от Хонгконг и Тайланд, уточни още градоначалникът по време на старта на обновяването на площад "Капана", както вече в Plovdiv24.bg неофициално нарекохме пространството пред сградата на "Железарска" 1

Реконструкцията ще приключи около Коледа, съобщи пред журналистите, дошли на мястото шефът на фирмата-изпълнител "Драгиев и Ко" инж. Цанко Драгиев. Освен реденото на паветата, които ще струват с 30% по-малко от тези, поставени вече на Малката Главна пред бившите хали, а ще са със същото качество, предстои и обновяването на подземните комуникации като водопроводи и напоителни тръби, уточни още той.

Кметът отново повтори думите си, казани във видеоинтервю за Plovdiv24.bg, че политиката на Общината през този мандат е да се увеличават пешеходните пространства. Пак от репортажа ни от 23 септември стана ясно, че площадът пред сградата, където е ситуиран ресор "Туризъм" на МИЕТ, ще се оформи като напълно пешеходна зона с художествено осветление, озеленяване и ще има същата улична настилка, която вече е поставена в останалата част на Главната. 

Проектът вече е готов. От едната страна на стълбичките източно от джамията ще има рампа за колички и инвалиди, ще бъде поставена чисто нова настилка. Короните на дърветата ще се "повдигнат", за да може мястото да стане приятно за почивка, особено през лятото, когато там е доста хладно.

"Константин Иречек" и "Константин Стоилов" ще имат също нова настилка, а до края на годината се предвижда да се положи такава и на частта по ул. "Отец Паисий" от тупика до ул. "Гурко".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (12)

Още по темата (324):
19.10.2023 Бизнесмени почерниха Пловдив, заведения на Главната и в "Капана" над
закона
11.10.2023 Заведение на Главната само осъзна грешката си
06.10.2023 Кафене загрози Главната в Пловдив. Позволи грубо погазване на Наредба
04.09.2023 Сложиха нова бариера в центъра на Пловдив
22.08.2023 Бариера ще спира безразборното влизане на коли в пешеходната част на "Отец Паисий"
13.08.2023 Пловдивчанин: Вечер е ад, шофьори си бият шамари, готови сме за
протести
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).