Нова рампа направиха пред млечна кухня "Слънчеви усмивки"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:41 / 24.07.2015
3680
Кметът на район "Северен" Ральо Ралев, заедно с Минко Кафтански и Петър Зехтински - заместник-кметове в община Пловдив откриха днес изцяло обновения двор, оборудван с нови съоръжения за игра в детска ясла "Дребосъчета", както и новоизградена рампа и слънцезащитно устройство пред млечна кухня "Слънчеви усмивки" в район "Северен".

Мероприятията уважиха общински съветници, заместник-кметове на райони, директори на общински предприятия и служители.

В двора на ДЯ "Дребосъчета" с директор Диана Калбурова , в който имаше единствено пейки вече са монтирани 4 нови съоръжения за игра, на които най-малките жители на район "Северен" ще използват за забавления и усъвършенстване на моториката си. 

Това са широка детска пързалка с тунел, пружинна детска клатушка, къщичка за тематични игри "Магазин" и детски тунел "Влакче", поставени върху ударопоглъщаща настилка в червен и зелен цвят.

Децата, посещаващи яслата, поздравиха гостите с песни и танци, а директорката Калбурова отправи искрени благодарности към кмета на район "Северен" и неговия екип за новата придобивка и за това, че винаги откликват на потребностите им.

Последва официално откриване на новата рампа пред млечна кухня "Слънчеви усмивки", находяща се на бул."Марица" №51.

Лентата прерязаха Минко Кафтански - заместник кмет в община Пловдив, Ральо Ралев - кмет на район "Северен" и Лариса Кътова - заместник-кмет на район "Северен".

"Направата на тази рампа бе крайно належаща, тъй като майките оставяха децата и количките си на тротоара, за да могат да се качат и да вземат храната за децата си, а толкова години никой не е обърнал внимание на проблема", коментира Ралев.

В тази млечна кухня се хранят над 400 деца,освен това в район "Северен" има още три разливочни пункта за храна, а директорът Гавазова твърди, че вече идват да се хранят и деца от район "Централен".

Рампата е широка 1,30 м., с дължина 13 метра и по нея спокойно могат да преминават всякакъв вид детски колички. Изработена е по изготвен конструктивен проект, отговарящ на всички изисквания и е с наклон 6%. Цената й възлиза на 7500 лв.

Освен рампата над входа на детската ясла е монтирано слънцезащитно устройство, изработено от желязна конструкция с поликарбонатно покритие, което ще предпазва детските колички от дъжд и сняг.

"Рампата вече се ползва с удоволствие от всички, взимащи храна от кухнята. Нека да им е честита!" - сподели Ралев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки "Рол...
ББР обяви търг за мегакомплекс в Пловдив
Пловдивски университети се включиха в протеста, остават затворени...
Двама са в болница след поредната катастрофа в Пловдив
7 дни след кошмара на бул. "Руски": И тази седмица започна с инци...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).