ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нова индустриална зона развива Пловдив в южна посока
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:50 / 10.06.2015Коментари (17)9716
Нов проект на "Галакси Инвестмънт Груп" ще дава възможност за развитие на малки и големи производства в близост до Околовръстен път Пловдив.

Индустриален парк "Марково" се създава в отговор на търсенето на инвеститорите за парцели, до които има безпроблемен достъп, изградена инфраструктура, във фаза, в която могат да стартират инвестициите си веднага. 

Теренът с големина 158 000 кв.м се намира в южната част на града, на 14 км от автомагистрала Тракия и на по-малко от 2 км от митница "Пловдив". Предлагат се и и различни варианти за развитие на зоната, съгласно специфичните изисквания на инвеститорите, както и конкурентни цени спрямо други такива в региона. Възможна е продажбата на различни по големина парцели, съобразени изцяло с бъдещата дейност, която ще се развива в зоната. 

Развитието на индустриална зона Марково на практика развива на юг град Пловдив. Районът не е презастроен за разлика от районите на селата Раковски, Калояново и Куклен. Новият проект ще даде възможност на община Родопи да достигне бързо като индустриално развитие община Марица. 

В последните години много големи и знакови компании инвестираха в терени край Пловдив. Според наблюдателите на имотния пазар това се дължи на по-ниските производствени разходи и развита инфраструктура. Пловдив - област има отлично развита транспортна инфраструктура което подпомага процеса на индустриализация на региона. 

Допълнително конкурентно предимство е наличието на много и добре обучени кадри, които завършват университетите в града, както и възможността да се привлече работна ръка от околните общини.

Ключовото местоположение на Пловдив превърна града в индустриален и бизнес център на България.

Все повече компании, в това число и големи световни производители от различни сектори инвестират и разширяват дейността си в региона.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 11.06.2015 г.
+1
 
 
Нали индустрията на север, жилищното строителство на юг? Ква е тая индустриална зона там? Кой ще иска да живее на 100 метра от заводите?
+1
 
 
И какво му развива на Пловдив, след като е в землището на малоумната община Родопи и респективно всички данъци и такси ще отиват в нея?
+2
 
 
с тези складове и фабрички е.аха мамата на околовръстното. не може да вдигнеш повече от 50 даже и да ти е свободен пътя. няма ли да го разширят най-накрая това е едно от най-натоварените шосета в Пловдивска област
+5
 
 
Всичко това е повече от чудесно! Но твърдо не мога да се съглася с факта, че така лесно биват прежалвани толкова обширни земеделски терени, които са сред най-плодородните в Европа! Даже на времето, когато са строили ЖК Тракия, са изривали най-горните 50 см. от почвата - много хора помнят онези могили в квартала. Дано и сега се измисли нещо, за да се съхрани това богатство. Защото и от земеделие може да се печели, както от индустриализация. Просто не бива двата отрасъла да си пречат.
+1
 
 
Да , вече са започнали! Има един склад със соларни панели отгоре..... .
на 10.06.2015 г.
+2
 
 
Доста трябва да са сериозни инвеститорите и да имат и доста пари защото един квадратен метър от тези парцели струва над 25 евро....., колко трябва да си сериозен за да си го позволиш ?
+8
 
 
Пловдив има нужда от сериозни инвеститори. адмирирам инициативата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Правят чисто нова улица в Пловдив до меката на шопинга
Великден 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: