Нов строеж разбуни духовете в "Изгрев"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
11:11 / 12.08.2021
9840
Читатели на Plovdiv24.bg с обезпокоителни новини от кв. "Изгрев" в район "Източен". Хората се опасяват, че и тук започва безумно строителство върху всеки свободен терен. Ето и самия сигнал:

"Здравейте, уважаеми редактор, пиша това писмо, след като звънях по телефона в петък (6.08.21). Бих искала да споделя и подам сигнал за да предизвикам вашето внимание. 

В четвъртък (5.08.21) сутринта около 10,00 ч. започна отсичане на три дървета, съгласно съобщението, което прилагам към писмото. Живущите, които не сме прочели поставените бележки (предишният ден, както става ясно), се чудим какво става. Предполагаме, че е санитарна дейност. Въпросът е да се провери и уведомят живущите защо се отсече още едно дърво, освен посочените?

Доколкото ми е известно този парцел е бил зелена площ. Защо и кога е променено това? Защо домоуправителите на етажната собственост (блоковете на ул. "Мелник" и "Босилек") не са уведомени с писмо, какъвто е редът, за разрешението за строеж? 

Много "грозно" е изпълнено всичко. Според закона и презастрояването е законно! Има издадено разрешение за строеж за 5-етажна сграда на парцел, който е бил овощна градина, след това зелена площ, а сега с разрешение за строеж (на безумна 5 етажна сграда с подземен паркинг) на шест метра от блок. 

Според мълвата (пак законово не се уведомяват домоуправителите) скоро квартал "Изгрев" ще остане и без пазар, защото не му трябвал. (Предавам думи на управляващи). Това, меко казано, е в полза на живущите!? 

Живея от почти половин век на това място, в този квартал "Изгрев" около ул. "Мелник" , "Босилек", "Златорог"... Чета редовно вашите новини и очаквам да проверите и да се случат справедливи действия!"

Същият сигнал е получен и в районната администрация на "Източен" преди седмица и е извършена проверка, коментира за медията ни районният кмет Иван Стоянов. Отсечените дървета са в частен имота и за премахването им има разрешение. Заповедта касае четири дървета, три от които са в частния терен, а четвъртото - върху общински. Собствениците не са ангажирали общинското предприятие "Градини и паркове", а са наели частна фирма.

За терена има одобрен ПУП отпреди 15 години. Районният кмет потвърди, че на това място е предвидено да се направи пететажна жилищна сграда с подземно ниво за гаражи. Отскоро теренът е с нов собственик, който от своя страна си е изкарал по надлежния ред всички необходими документи.

Виж коментарите (0)

Още по темата (359):
05.05.2024 Брокер от Пловдив: Не си мислете, че ако сте си купили имот в "Оазис"-а, цената ще му върви постоянно нагоре
23.04.2024 Шофьор: Положението в Пловдив е кошмарно! Търсете варианти, защото с това строителство ще става още по-зле!
15.04.2024 1200 евро за квадрат: Сабри Сюлейман от Момчилград купи нов едностаен апартамент в Пловдив
28.03.2024 Застрояват огромен парцел в западната част на Пловдив
25.03.2024 Средният ипотечен кредит за покупка на апартамент в Пловдив нарасна до 72 000 евро
25.03.2024 Спад в цените на жилищата в Пловдив и в още един град
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).