"Нощ на ангелите" бе отличена с награда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:15 / 07.12.2021
1172
Благотворителната "Нощ на ангелите“ беше отличена с наградата "Даниела Сеизова – В името на живота“. Инициативата получи отличието в категория "Бизнесът в подкрепа на кауза“.

"За нас е огромна чест и висока оценка да получим тази награда, защото тя е признание, че доброто съществува. Благодарим на всички хора с големи сърца, които направиха така, че "Нощ на ангелите" да се проведе за втора поредна година и отново да помогне на хора в нужда“, споделиха организаторите.

Благотворителната "Нощ на ангелите“ тази година успя да събере 61 173 лева за лечението на петгодишния Божидар, диагностициран с аутизъм. Над 100 заведения и търговски обекта в Пловдив и други градове се включиха в инициативата, като дариха част от оборота си, направен в Деня на Вяра Надежда и Любов – 17 септември.

За лечението на Божидар в чужбина бях необходими 80 000 лева. Тъй като отделно по сметката му бяха събрани още 36 709 лева, семейството му предложи с остатъка от събраните средства да бъде подкрепен друг в нужда. Така остатъкът от парите беше дарен за двегодишния Ивайло Чалъков. Той е с рядка вродена аномалия на крака и се нуждае от средства за поредица от скъпоструващи операции в чужбина, за да може да проходи.

Миналата година инициативата успя да обедини Пловдив за първи път по този начин и да събере близо 70 000 лева за лечението на 34-годишния Ангел Краевски – баща на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. През лятото той се прибра вкъщи след едногодишно лечение в чужбина и вече е в ремисия.

Наградите "Даниела Сеизова – В името на живота“ се връчват за 11 поредна година от Федерация "Български пациентски форум“ за принос в сферата на здравеопазването.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).