ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нетърпима жега в детска ясла в "Тракия", родителите в противоречие
Автор: Мария Морунова 14:30 / 12.07.2014Коментари (7)18098
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира, че в детска ясла "Приказка" в район "Тракия" липсва климатизация. Ето и какво ни пише този читател:

"В тази нова и уж модерна ясла няма централна климатизация, климатици, охладители или каквото и да било друго, което да регулира температурата в помещенията. В резултат там децата и възпитателите им са принудени да стоят при температури от
30-34 градуса на сянка. Това е температурата измерена вътре в помещенията при отворени всички налични прозорци и спуснати от сутринта щори. Излизането навън също не е решение за тях, защото в големия и просторен двор няма нито един сенник, който да осигурява сянка, слънцето пече директно върху децата и катерушките и използването им е истинско изтезание.

Директорката на яслата е писала докладна до община Пловдив, район "Тракия" още през януари месец с искане да се вземат мерки за предстоящия летен сезон, но до ден днешен от район "Тракия" не са предприели никакви мерки.

Извършена е и проверка от ХЕИ и е издадено предписание, но нещата си останаха дотам. Единствена мярка, която успяха да вземат от самата ясла, е да преместят децата в сборни групи, за да не са в най-топлите стаи. В резултат на това в едно помещение пребивават по 30 деца 5 възпитатели и отново постоянна температура над 30 градуса".

Репортер на сайта се свърза с районната администрация на "Тракия". Оттам заявиха, че са запознати с проблема. Освен това припомниха, че проблем с климатизацията е имало и в детските заведения "Червената шапчица" и "Велимира", които са били с огромно остъкляване. Сега и двете са с добра климатизация.

По отношение на "Приказка" от администрацията поясниха още, че се правят опити проблемът да се реши. Правени са срещи с РЗИ, с директорката на яслата, с представители на Голяма община. Има обаче една не малка спънка, а именно, че голяма част от родителите искат климатизация, но толкова голяма част са и тези родители, които са против. Причината е, че се опасяват при наличието на климатик децата им да не се разболеят.

Все пак районната администрация търси начини как да се направи климатизация и план за действие, удовлетворящ всички страни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Добре де, аз друго не схващам. Щом знаят, че остъклениятя в детските ясли и градини ще са проблем лятото, защо така ги проектират? Сградите са интересни и разчупени по отношение на външен вид, но архитекта да не ги проектира за Аляска, където рядко има слънце? Да бяха купили големи дървета за двора да пазят сянка на децата поне, ама не успяха да се сетят празните тикви на кмета. Супер неадекватно отношение и на район "Тракия". г-н Димитров знае само да реже лентички като батко си Бойко, ама да помисли за дечицата не може.
0
 
 
Не доумявам как до сега директорката на това "елитно детско заведение", не е оборудвала яслата с климатици- хем жизнено необходим комфорт за децата и персонала- хем и за нея комисиона! И вълкът сит и агнето цяло! А деца да се отглеждат при 40-градусови температури- това в днешно време е нечовешко!
+1
 
 
Нашето дете също е в тази ясла, въпросната декларация не ми беше предоставена на мен - като родител, а ПРИНУДИХА свекър ми да я подпише, иначе "щели да затворят яслата и те щели да останат без работа, а нашите деца щели да си стоят вкъщи", това не е ли изнудване преценете сами? В групата наистина е много топло, децата спят голи, което е обсолютно забранено иначе от ХЕИ!
+5
 
 
Противоречие-ама друг път! От яслата излъгаха родителите,че трябва да попълнят декларации, че са съгласни,децата им да се отглеждат при сегашните температури, иначе ще затворят яслата и ще трябва да си гледат сами децата в следващите 2 месеца! Ей така се осигурява "противоречие" и "не малка спънка".С лъжа и до Цариград се стига явно...
+2
 
 
"при наличието на климатик децата им да не се разболеят" Някои хора не могат да се "разболеят" и от сътресение на мозъка поради липсата му.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: