Назряват граждански протести в "Кючука"?

Автор: Диана Бикова
Коментари (4)
09:03 / 04.06.2023
10381
Назрява сериозно гражданско недоволство срещу строителната фирма "Парсек груп", която изпълнява два от най-важните инфраструктурни обекта в район "Южен". Единият е реконструкцията на "Даме Груев", която се проточи повече от година. И ако в този случай фирмата не е виновна, заради съдебните дела и едва днес ВАС се произнесе окончателно, то в другия определено е. За втория казус сигнализират читатели на Plovdiv24.bg:

"Здравейте, ужасна новина за живеещите на "Петър Стоев". Главната фирма изпълнител "Парсек груп" не са платили на подизпълнителните фирми и те зарязоха строежа. Улицата е брутално разкопана.

Молим ви да се намесите и да проверите случая. Със сигурност ще има протести от наша страна като обмисляме и затваряне на кръстовището на общината в район "Южен". Това не може да продължава повече!!! Тоя Бончо се подиграва с хората.".

Plovdiv24.bg припомня, че участъкът на ул. "Петър Стоев“ от кръстовището с ул. "Димитър Талев“ до това с бул. "Македония“ беше затварено за движение от 4 януари 2023 г. с първоначален срок до 20 февруари заради строително-монтажни работи за изграждането на южния обходен колектор по проекта на ВиК – Пловдив.

В последствие строителната фирма няколко пъти е искала удължаване на временната организация на движение в района, като последното е било до края на м. май. Очаква се следващата седмица да се внесе в ОП "Организация и контрол на транспорта" искане за ново удължаване на срока.

"Чакаме да затворят кръстовището с "Димитър Талев", за да минем през него с тръбите към "Македония". След това ще асфалтираме "Петър Стоев". По-рано не може, защото ще компрометираме асфалта. Разкопаният участък е засипан с трошен камък" - обясни за медията ни Бончо Бонев.

Той е коментирал новото затваряне със заместник-кмета по транспорт Тодор Чонов. Спирането на движението пък се извършва с въвеждане на временна организация, която се съгласува и одобрява от ОП "Организация и контрол на транспорта".

Темата за "Петър Стоев" остава отворена, тъй като се очакват граждански активности.

Виж коментарите (4)

Още по темата (132):
01.05.2024 Кметът на "Южен": На мен също не ми харесва, но сме в заварено положение
30.04.2024 Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
27.04.2024 Сигнал: Това истина ли е?
22.04.2024 Завършват ремонт на ключово кръстовище, ама не го пускат за движение
11.04.2024 Търпението на пловдивчанин се изчерпа: Драги тарикати, разберете, че не сте нещо повече от всички останали
10.04.2024 Поредно неспазено обещание в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).