ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-големият образователен форум идва в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:49 / 21.02.2020Коментари (0)2767
©
Късен прием в британски университети с гарантиран кредит за цялото обучение след Brexit ще предложи международното изложение "Световно образование“ на  24 февруари 2020 г. (понеделник) в Гранд хотел Пловдив.

Сред тях са университетите Ковънтри, Брадфорд, Портсмут и университета в Източен Лондон. Учебните заведения ще приемат документи след официалния краен срок (15 януари) и то по най-желаните специалности като бизнес, компютри, психология, архитектура и инженерни науки. Информация за всички свободни места в британски университети и подаване на  документи за кандидатстване с мотивационно писмо ще се извършват на място по време на изложението и в дните след него.

"Това е уникален шанс за закъснели кандидати да "хванат последния влак“,  като влязат в университет последната година, която гарантира на 100% запазване на досегашните условия и пълно кредитиране на таксите за целия период на следване“, коментират  консултантите на "Интеграл“  – организатор на изложението. Съгласно споразумението за Brexit, те ще са валидни за приетите до 31 декември 2020 г.  

Университетът "ковачница“ на кадри за технологичния гигант "Филипс“

ще посети града на тепетата за среща с пловдивски студенти. На изложението в Пловдив своите програми ще представи един от най-добрите академични университети на Холандия - Айндховен. Малко известен факт е, че университетът осигурява 20% от работещите в изследователския отдел на "Филипс“. Висшето, специализирано в областта на научните разработки и иновациите училище, предлага семестър или година в партньорските си университети в Азия.

Засиленият интерес към Нидерландия през последните 5 години доведе до някои ограничителни условия в приема за определени специалности на академичните университети, разказват консултантите на "Интеграл“. Сред тях са ранни срокове за подаване на документи, допълнителни тестове и изпит по математика за компютърни науки и бизнес администрация, специална селекция и изпит за психология и хорариум от часове за биология и химия. "Световно образование“ стартира специализирана кампания за прием на кандидат-студенти в Нидерландия, която започва от изложението и продължава до 6 март, когато ще бъдат разяснявани нови моменти в условията и сроковете за кандидатстване, което да гарантира успешния прием на наши студенти.

За кандидатите да учат в Германия, Австрия, Дания, Швеция, Испания, Италия, Белгия и Швейцария ще са специализираните консултантски центрове за прием и с участието на вече познат, но и нови университети. Специализиран център ще информира и за условията за кандидатстване в презокеанските дестинации САЩ и Канада

Висше на английски в Испания!? – мисия възможна

с новите предложения на "Световно образование“. По проекта вече са обработени първите 10 кандидатури на българи по специалности като бизнес администрация, туризъм, физиотепария, психология и др. Специализирана презентация и информационна листовка ще получат всички посетители с интерес към Испания, която е и сред  малкото европейски държави, в които може да се кандидатства с приемен изпит, държан в български университет. Поради това и срокът за прием тук е по-удължен и е до 1 юли. 

Британски топ училища с бонус стипендии за изявени пловдивски ученици

Най-добрите британски училища ще предложат академични стипендии за будни и талантливи български ученици. Сред тях са елитни образователни институции от ранга на Kings College,  ABBEY DLD Group и Oxford International Education Group. През последните две години Oxford International College заема първо място по резултати от А-нивата на своите възпитаници, с което измества досегашния фаворит Кардиф колидж. В състава на групата е и най-престижното британско училище D'Overbroeck's, което от тази година разполага и с нова Тенис академия за изявени в спорта деца.

Училищата от групата ще предложат между 40% и 60% стипендия от таксата за обучение за високи резултати на специализираните тестове за прием.   Академична стипендия до  40% предоставя и ABBEY DLD Group за кандидати с високо ниво по английски език и резултати от логически тест, а швейцарският  Institut Montana Zugerberg
©
ще предложи намалена таксата за записване на български деца:  CHF 1’500 (вместо CHF 3’500) + 5 дни безплатен пробен престой в училището. 

Освен водещи британски училища, в изложението участват  испански, белгийски, португалски и италиански училища с двуезични програми, които са добра възможност за качествено западно образование на по-изгодни цени.

Изложението ще предостави многобройни предложения за езикови ваканции в чужбина от новия си каталог за Лято 2020 с отстъпки от 5% и 10% за ранни записвания в зависимост от държавата, езиковия център и избраната програма. 

Семинар само за родители или какви "подводни камъни“ крие реформата в образователната ни система при избор на предмет за ранно профилиране

Ранната ориентация на българските ученици, въведена с реформата в българското образование, е акцент в семинарната част на изложението. Консултантите от "Интеграл“ са подготвили специална презентация на тема "Промени в образователната система – новости при избора на профил и професия“. Тя ще запознае родителите с "подводните камъни“,  ограничения и последствия от грешния избор на предмети при ранното профилиране на ученика. Ще бъде представен и новият специализиран семинар за родители на деца от 9 до 12 години, който ще съветва как да се справят с професионалната ориентация на тийнейджър и кои са новите професии. По време на изложението ще действа и специализиран център "Професии на бъдещето“, в който ученици от 9 до 12 клас ще  полагат кратък тест за личностно профилиране, насочващ вниманието им към нови и интересни професии. 

Освен в Пловдив, "Световно образование“ ще се проведе също във Варна на 21 февруари (петък), в хотел "Черно море“ и в София, на 22 и 23 февруари (събота и неделя), в НДК.

Регистрация за изложението и подробности за програмата, участниците и семинара може да бъде намерена на специализирания сайт www.world-education.eu.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: