ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-добрите пловдивчани - уникални хора с големи сърца
Автор: Мариана Панчева 13:08 / 05.06.2019Коментари (0)6392
Пловдив награди своите добри хора. Церемонията се проведе в заседателната зала на Общината, а призьорите получиха грамоти и подаръци от зам.-кмета по социална политика Георги Титюков и директора на Дирекция "Социална политика" Веселина Ботева, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Акцията "В търсене на добрия човек" се организира за 8 пореден път от Община Пловдив, Националният алианс на хора с редки болести, Асоциация "Наследствен ангиоедем" и Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника; 120 са общо номинираните тази година, все важни и уникални сами по себе си личности. И така - най-добрите пловдивчани за 2019-та са Тодор Дапев, Анна Томбакова, Антоан Терзиев, Мария Печилкова, Силвия Костадинова и Елена Кристияно.

Тодор Дапев е един от собствениците на волейболния клуб Виктория Волей - Пловдив и член на Управителния съвет на федерацията по волейбол. Той е излъчен от родителите на ученици от СУ "Свети Константин-Кирил Философ" с топлите думи:

"Номинираме Тодор Дапев, защото с делата си показа какво означава да си добър християнин и какво означава да правиш значими дела за децата на България. Благодарение на него в едно пловдивско училище се учи православна религия и има специален кабинет, превърнат в малък храм. Добрите дела трябва да се знаят, за да ни вдъхновяват и поучават. Гордеем се, че сред нас има такъв добър човек, който е пример за подражание. Самият той организира и осъществи със собствени средства ремонта на една обикновена класна стая, оборудва я и я превърна в кабинет по религия - много специално място за нашите деца, за да растат те възпитани, добри и уважителни хора."

Анна Томбакова е дама, издигнала хобито си до благотворителност. "Това е жената, която превръща всяка празна бутилка и буркан от семейния им ресторант в произведение на изкуството, за да помага на нуждаещите се. Почти няма благотворителен базар в града на който да не присъстват творбите от декупаж и рисувано стъкло на Анна. 90% от нещата й са дарени за кауза, а останалите са за подаръци на приятели", пишат номиниралите я. 

Сред благодетелите и дарителите тази година се нарежда Антоан Терзиев с активната си и сърцата подкрепа за децата, лишени от родителска грижа. Спонсор е и на летните лагери на малчуганите от къщата от семеен тип в квартал "Коматево". 

В списъка за 2019-та година неизменно присъства и лекар, тази година това е д-р Мария Печилкова - педиатър с над 50 години стаж. "За нея може да се каже, че е приела професията си като служене на болните ни деца. Педиатрите са ангели, които бдят над най-важните за нас същества. Представете си, ако на ден д-р Печилкова е преглеждала и лекувала поне 20 деца, какъв е броят им за тези петдесет години", пишат благодарни родители. 

Класният ръководител на децата от 2В клас в ОУ "Душо Хаджидеков" - Силвия Костадинова, също получи приз. "Номинираме нашата любима учителка. Всеки ден от нея получаваме не само любов, но и се учим на любов. Всеки урок за нас е един ценен съвет и начин да израстваме, да се учим на уважение, родолюбие и труд. Тя успя да ни накара да погледнем отвъд нашите детски разбирания за живота", пишат вдъхновените малчугани. 

Сред носителите на титлата са още бизнесдамата Елена Кристияно, посочена от благодарни семейства, подпомагани от нея финансово и морално, специална грамота получи и директорът на Професионалната гимназия по хранителни технологии, чиито ученици събират номинациите в специален пункт на добротата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: